Október utója a rózsák hattyúdala is. Egy napsütötte napon szedjük le a kinyílt virágokat, és adjunk nekik egy esélyt a konyhában! Ne főzzünk belőlük lekvárt, szörpöt, eszünkbe se jusson kandírozott rózsaszirmot gyártani: a párás időben úgysem szárad meg! Egy mesés mézes-rózsás csirkemell tökéletes a hétvégi menübe.
Hozzávalók:
2 szép csirkemell,
só,
2 evőkanál méz,
2 evőkanál csípős paprikakrém,
maréknyi friss rózsaszirom,
a bundázáshoz liszt,
2 tojás,
zsemlemorzsa,
a sütéshez: olaj
Elkészítés: A csirkemellekről a húst szépen lefejtjük, majd a négy húsdarab mindegyikét lapjában óvatosan bevágjuk úgy, hogy széthajthassuk. Az így kapott szép húsdarabokat kiverjük, megsózzuk, mézzel és paprikakrémmel megkenjük. Rózsaszirmokat egyengetünk el rajta, majd szorosan feltekerjük, hústűvel megtűzzük. Lisztbe, felvert tojásba, majd morzsába bundázzuk, és bő, forró olajban ropogósra sütjük. Az olajból kiemelve lecsöpögtetjük, a hústűt eltávolítjuk belőle, és azon melegében kínáljuk. Burgonyás paszternákpürét javaslunk mellé köretnek.
Ha nincs kedvünk a csirkemell töltésével bajlódni, legyen rózsás csirkecomb! A combokat jó előre dörzsöljük be rózsás fűszersóval, és sütőben süssük ropogósra. A friss rózsaszirmokat díszítésként használjuk, és szórjuk bele a salátába.
Engedjük, hogy a rózsa zamata még egyszer, utoljára magával ragadjon, ringassuk magunkat a virágos élvezetekben: szebb és kerekebb lesz tőle a világ!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.