Hozzávalók 4 főre:
Elkészítés:
Rakjunk fel vizet a tésztához, sózzuk, és közben kezdjük el az alap elkészítését. Amikor elolvassátok a receptet, készen vagytok a hozzávalók előkészítésével, össze tudjátok majd hangolni, hogy abban a 8-10 percben, míg fő a tészta, készen legyetek a szóssal.
Tisztítsuk meg a hozzávalókat, a hagymát vágjuk apró kockákra, a sütőtököt félcentis kockákra, a fokhagymát vékony szeletekre. Olvasszuk meg a vajat, pirítsuk meg rajta a felcsíkozott baconszalonnát, a hagymát, a fokhagymát, és szórjuk meg a száráról leszedett kakukkfűlevelekkel. Rakjuk hozzá a felkockázott sütőtököt, és pároljuk 4 percet.
Öntsük föl a tejszínnel, keverjük meg alaposan, hagyjuk felforrni, és a 10 dkg sajt felét morzsoljuk bele. Forraljuk kevergetve egy 1 percet, húzzuk le a tűzről, és adjuk hozzá a frissen leszűrt, még forró tésztát. A tűzre visszarakva fogassuk át alaposan, tálaljuk frissen, mind a négy adag tetejére osszuk el a maradék sajtot, és szórjuk meg egy kevés kakukkfűvel.
Roberto konyhája
Ínycsiklandozó ízekre vágysz? A Life.hu séfje, Roberto ezentúl rendszeresen osztja meg velünk finomabbnál finomabb receptjeit, kövess bennünket, nehogy lemaradj a következő nyalánkságról!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.