Roberto konyhája: Mandulás brownie ünnepi köntösben

karácsony Roberto konyhája advent brownie recept mandula
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rostás Róbert, a Life.hu séfje ezúttal egy igazi ünnepi finomsággal készült – a következő karácsonyi brownie elkészítése szuper egyszerű, állj neki még ma!

Hozzávalók:

  • 200 g étcsokoládé (60%-os )
  • 220 g vaj
  • 400 g cukor (kristály)
  • 160 g finomliszt
  • 60 g cukrozatlan kakaópor
  • 1 db vaníliarúd kikapart magja
  • 10 dkg mandula durvára szeletelve
  • 4 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
Forrás: Roberto konyhája

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük:180 fokra a sima sütőt, 165 fokra a légkeverésest.
A csokoládét a vajjal vízgőz fölött felolvasztjuk, és hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magját.
A tojásokat a cukorral habosra, fehéredésig keverjük elektromos habverővel (körülbelül 2 percig). Hozzáadjuk a lisztet, kakaóport és a sütőport, jól eldolgozzuk, majd mehet bele a csipet só, a vaníliarúd kikapart magja, a durvára szeletelt mandula, végül az olvasztott vajas csokoládé is.
Egy kisméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral úgy, hogy a papír túllógjon a tepsi peremén.
A masszát a tepsibe töltjük, és 20 percig sütjük, majd a sütőből azonnal kivéve hagyjuk kihűlni. A sütőpapírral együtt kiemeljük, ízlés szerint porcukorral megszórjuk, és kockákra szeljük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.