Hozzávalók a tésztához: 15 dkg sütőmargarin, 5 dkg porcukor, 6 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 10 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 25 dkg darált mák, 1 evőkanál tej, 1 kisebb citrom reszelt héja. A töltelékhez: 25 dkg mascarpone, 2,5 dl tejföl, 3 csomag vaníliás cukor. A díszítéshez: darált mák, kevés porcukor, mentalevelek
Elkészítés: A sütőt 165 fokra előmelegítjük. Egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. A darált mákot az átszitált liszttel és a sütőporral összekeverjük. Egy külön tálban a sütőmargarint a porcukorral habosra keverjük. Ehhez hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját is egyesével hozzáadjuk a margarinos porcukros citromos masszához. A fehérjét az összes kristálycukorral krémes habbá verjük. Rákanalazzuk a fehérjehab egyharmadát a masszára és összekeverjük. A maradék fehérjehabot is rászedve, a lisztes keverékkel óvatosan egyneművé keverjük. Formába töltve 45-50 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, 3 lapba vágjuk, majd a tortaformába visszahelyezve rétegezzük a tejfölös-mascarponés töltelékkel. Díszíthetjük porcukorhintéssel, friss mentalevelekkel.
Elkészítés nehézsége: könnyű
Elkészítési idő: 70 perc
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.