Úgyis imádom, ha extra meleget ad a sütő, és lehetetlen elrontani a receptet, mert annyira könnyű. Ha neked is porosodik a forma, tégy egy próbát, hidd el, nagyon megéri!
Hozzávalók
Díszítés
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A tojásokat válasszuk ketté. A fehérjét 2 dkg porcukorral (egy púpozott evőkanál) kemény habbá verjük a robotgéppel. A sárgáját felverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Miközben verjük, adjuk hozzá a meleg vizet, és lassan adagoljuk hozzá az olajat. Nem sok mennyiség, így hamar végzünk.
Keverjük a rétesliszthez a sütőport, a kandírozott vegyes gyümölcsöt és a citromot. (Ha nem kapnánk citromot, narancs is jó, de lehet dupla mennyiségű vegyes gyümölcs.) Adjuk az egészet a tojássárgás masszához, alaposan keverjük össze, majd nagy mozdulatokkal keverjük bele a felvert tojásfehérjét. Kenjük ki alaposan vajjal a kuglófformát, és lisztezzük ki. Öntsük bele az elkészített kuglóftésztánkat és rakjuk a sütőbe.
A sütő alsó harmadába, a második szintre helyezzük a rácsot és arra rakjuk a kuglófot.( Ahová a rácsot becsúsztatjuk, ne a legalsóra!) Fontos, hogy az alsó hő, jobban érje a forma felületét, mert a tészta sűrű és nehéz, így fontos, hogy alulról kezdjen el sülni, főleg az első 15 percben.
Sütési idő összesen 45 perc, alsó-felső sütési funkción. Abból 15 perc 200°C-on és 30 perc 175C°-on.
A megsült kuglófforma tetejére tegyünk egy vágódeszkát vagy sütőrácsot, és óvatosan fordítsuk meg. Nem is kell erőlködni, azonnal kijön!
A mascarpone sajtot keverjük össze a porcukorral, és töltsük habzsákba. A habzsák csillag formájú fejével díszítsük a kuglóf tetejét, diónyi nagyságú puffokat nyomva, és a maradék krémet nyomjuk tálalásnál a tányérra.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.