Hozzávalók 5 db töltött almához:
Tölteni:
Töltelék:
Tetejére
Elkészítés:
Skalpold meg az almákat, vájd ki a közepükből a magházat. A töltelék hozzávalóit keverd össze, és töltsd az almákba. A leveles tésztát nyújtsd 2-3 mm vastagra, majd szúrj belőlük akkora köröket pogácsaszaggatóval, amekkora az almák vágott felületének az átmérője.
Tedd rá a tésztakorongokat az almák kivágott tetejére úgy, hogy befedjék, majd vágj a közepükbe X alakot egy helyes késsel. Így tud majd a gőz távozni sütés közben.
A kikevert tojással kend meg a tésztakorongok felületét. 190 fokra előmelegített sütőben légkeverés nélkül 40-45 perc alatt süsd készre. Akkor lesz jó, amikor az almák tetején lévő vajastészta szép aranybarnára sült.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.