Hozzávalók:
Elkészítés:
Rakjuk tálba a húst a baconnel, a hagyma felével, a petrezselyemmel, a fokhagymával és a tojással. Sózzuk és borsozzuk, majd alaposan összegyúrjuk. Formázzunk belőle 2 cm-es golyókat, amiket egy tányérra készítsünk elő.
Roberto konyháját már a Facebookon is követheted!
Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és rakjuk bele a golyókat, majd folyamatosan forgatva közepes lángon, 5 percig süssük. Természetesen az első percben hagyjuk, hogy kérget kapjon a húsgolyónk, ezzel vigyázunk arra, hogy a frissen formázott golyó ne essen szét. A paprikákat vágjuk apró kockákra, és a maradék hagymával szórjuk a húsgolyókra, majd jól forgassuk át, és pirítsuk 3-4 percig. Ajánlom, inkább rázogassátok a serpenyőben a húsgolyókat, majd csak akkor kevergessétek, amikor már hozzáadtátok a fehérbort.
Tipp!
Darált pulykamellből is elkészítheted. A bacon szalonnától szaftos és ízletes lesz majd a húsgolyó.Ezek után öntsük fel az 1 deci fehér borral, és forraljuk el folyamatos kevergetés mellett. Közben sózzuk, borsozzuk és felöntjük a 3 dl tejszínnel is. Amikor felforrt, belekeverjük a rokfortsajtot, és lehúzzuk a tűzről.
Bő sós és olajos vízben főzzük a tésztát készre. Tálaláskor merjük a tejszínes gombócot a tésztára.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.