Roberto Konyhája: Fűszeres húsgolyó fehérboros mártásban, tagliatellével

Forrás: Roberto konyhája -
húsgolyó Roberto konyhája tagliatelle sütés-főzés recept
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ez a tészta nagy kedvencemmé vált, egy jól bevált recept a vendégváráshoz. A fotózás előtti tesztfőzésen a fehérbor és a marhahús ízére koncentráltam. Amikor a hűtőben megláttam egy kósza darab rokfort sajtot, azonnal belemorzsoltam a már tejszínben cikázó húsgolyók közé. A száraz fehérbor és a rokfort sajt kombinációja teszi igazán ütőssé ezt a receptet. Mindenkinek ajánlom!

Hozzávalók:

  • 400 g sovány darált marhahús
  • 5 dkg bacon apróra vágva
  • 2 kisebb fej vöröshagyma felaprítva
  • 3 evőkanál friss petrezselyem felaprítva és egy csipet a tálaláshoz
  • 1 közepes tojás
  • 3 gerezd fokhagyma szeletelve
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 sárga húsú kaliforniai paprika
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 dl tejszín
  • 5 dkg rokfort sajt
Forrás: Roberto konyhája

Elkészítés:

Rakjuk tálba a húst a baconnel, a hagyma felével, a petrezselyemmel, a fokhagymával és a tojással. Sózzuk és borsozzuk, majd alaposan összegyúrjuk. Formázzunk belőle 2 cm-es golyókat, amiket egy tányérra készítsünk elő.

Roberto konyháját már a Facebookon is követheted!

Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és rakjuk bele a golyókat, majd folyamatosan forgatva közepes lángon, 5 percig süssük. Természetesen az első percben hagyjuk, hogy kérget kapjon a húsgolyónk, ezzel vigyázunk arra, hogy a frissen formázott golyó ne essen szét. A paprikákat vágjuk apró kockákra, és a maradék hagymával szórjuk a húsgolyókra, majd jól forgassuk át, és pirítsuk 3-4 percig. Ajánlom, inkább rázogassátok a serpenyőben a húsgolyókat, majd csak akkor kevergessétek, amikor már hozzáadtátok a fehérbort.

Forrás: Roberto konyhája

Tipp!

Darált pulykamellből is elkészítheted. A bacon szalonnától szaftos és ízletes lesz majd a húsgolyó.

Ezek után öntsük fel az 1 deci fehér borral, és forraljuk el folyamatos kevergetés mellett. Közben sózzuk, borsozzuk és felöntjük a 3 dl tejszínnel is. Amikor felforrt, belekeverjük a rokfortsajtot, és lehúzzuk a tűzről.

Bő sós és olajos vízben főzzük a tésztát készre. Tálaláskor merjük a tejszínes gombócot a tésztára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.