A ketchup az alattomosan hizlaló ételek közé tartozik. Bárki úgy gondolhatná, hogy egy kis ketchup nem árthat, hiszen a paradicsom egészséges, még főzött formájában is. És ez így is van, hiszen a paradicsomszószban rengeteg a vérképzésben nélkülözhetetlen likopin, gyakorlatilag nem tartalmaz zsírt, de a ketchupban rengeteg cukor is van. Teljesen mindegy, hogy fűszeres, csípős vagy csemege,
a bolti ketchup 100 grammjában 9 kockacukornyi cukor van!
De nemcsak ezért, az íze miatt is megéri kipróbálni az otthon készített változatot.
Hozzávalók:
A paradicsomot, paprikát, hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, és a fűszerekkel együtt nagyjából másfél óráig főzzük. Ezután vegyük le tűzről, szedjük ki belőle a babérlevelet, és botmixerrel turmixoljuk össze. Ha túl sűrűnek találjuk, vízzel lehet hígítani. A turmixolás után még egyet forraljunk rajta, majd kimosott üvegekben tegyük el szárazdunsztba, ami kiválóan tartósítja a ketchupunkat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.