Hozzávalók a tésztához (4 főre):
• 20 dkg liszt
• 2 tojás
• csipet só
Hozzávalók a töltelékhez:
• 10 dkg csirkemell apróra kockázva
• 5 dkg bacon szalonna felcsíkozva
• 1 gerezd fokhagyma felszeletelve
• 1 kisebb sárgarépa lereszelve
• só és bors
• fél citrom leve
Hozzávalók a raguhoz:
• 1 marék friss spenót
• 3 dkg vaj
• só és bors
• 5 dkg csiperkegomba
A töltelék elkészítése: Pirítsuk meg a bacont a fokhagymával és a répával. Pároljuk pár percet, és adjuk hozzá az apró kockákra vágott csirkemellet. Pirítsuk meg, és facsarjuk rá a fél citrom levét, majd ízesítsük sóval és borssal. Amikor kihűlt, turmixgépben daráljuk pépesre, vagy késsel vágjuk apróra.
Gyúrjunk tésztát a lisztből, tojásból, sóból egy kevés víz hozzáadásával. Alaposan lisztezett deszkán nyújtsuk vékonyra, vágjunk négyzeteket belőle, és a közepét töltsük meg a töltelékkel. Háromszög alakba áthajtjuk, villával jól összenyomjuk a széleket, és az ujjunk köré gyűrűt formázunk vele. Lobogó vízben főzzük ki 8-10 perc alatt.
Olvasszuk meg a vajat a serpenyőben, pirítsuk meg benne a gombát, szedjük rá a főtt tortellinit, és a spenóttal forgassuk át. Jó étvágyak kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.