Francia parasztleves: a nyári ízorgia
![](https://cdn.life.hu/2023/12/UJ82jZhLaueJ9zRP1YqGspDaAx8zj95ueFdFHu_uCaQ/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2IyYTY1MDliZDg0ZjQyYmRiZTYxZTcxNDJkYmU1OTk1.jpg)
Francia parasztleves
Elkészítés: Áztassuk be a babot előző éjszaka hideg vízbe. Mossuk meg és a zöldségekkel együtt rakjuk fel főni egy nagy lábasban, annyi hideg vízben, amennyi ellepi. A csirkecombokat alaposan mossuk meg, és a kockára vágott sonkával adjuk a leveshez. Készítsünk fűszercsomót a kakukkfűből, a babérlevélből és a petrezselyemből, cérnával kötözzük össze, majd adjuk a készülő leveshez. Amikor a leves felforr, hozzáadjuk a negyedekre vágott kelkáposztát, és kis lángon főzzük tovább 1 órát, amíg a zöldségek megpuhulnak, és a hús is megfő. Közben sózzuk és borsozzunk, leveskockát is adhatunk hozzá. A fűszercsomót emeljük ki, a levest húzzuk le a tűzről, és facsarjuk bele a citromot. Friss kenyérrel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.