Provance-i garnéla
• 40 dkg nyers tigrisgarnéla
• 1 db kisebb póréhagyma felkarikázva
• 2 ek olívaolaj
• 2 dkg vaj (1 evőkanál)
• 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
• 1 db szárított chilipaprika
• 3 db szilvaparadicsom kis darabokra vágva
• 6 db szárított paradicsom apróra vágva
• 10 db fekete magozott olívabogyó
• 2 csokor petrezselyem apróra vágva
• 1 citrom leve
• só és bors
Elkészítés: Tisztítsuk meg a garnélákat (ha fagyasztott, akkor hagyjuk kiolvadni), a pikkelyes farokrészt egy csavarással tépjük le. A kis fekete bélrészt egy fogvájóval piszkáljuk ki (a boltban kapható garnélák már teljesen konyhakészek). Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat és vajat forróra. Rakjuk bele a fokhagymát, és elkeverve adjuk hozzá a garnélákat. Nagy lángon kevergetve pároljuk 2 percet, és adjuk hozzá a szárított paradicsomot, a felkockázott paradicsomot és az olívabogyót. Rázzuk meg a serpenyőt, és keverjük meg alaposan. 1 percig főzzük. Húzzuk le a tűzről, majd sózzuk és borsozzuk meg. Facsarjuk rá a citrom levét, és szórjuk rá a petrezselymet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.