Hozzávalók a töltelékhez:
• 25 dkg tehéntúró
• 25 dkg mascarpone sajt
• 1 citrom leve és reszelt héja
• 15 dkg porcukor
• 2 tojás
• 4 körte
Hozzávalók a tésztához:
• 30 dkg darált keksz
• 15 dkg vaj
• 1 evőkanál kakaópor
Elkészítése: Hámozzuk meg a körtéket, felezzük meg, és forraljuk 10 percig a citromlés-cukros vízben. Amikor letelt az idő, öntsük le a vizet, és hagyjuk hűlni. Rakjuk tálba a darált kekszet, adjuk hozzá a kakaóport és az olvasztott vajat. Keverjük össze alaposan, és nyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt tortaformába, hűtőben hűtsük, míg elkészül a töltelék.
Válasszuk ketté a tojásokat, rakjuk a sárgájához a mascarpone sajtot, a túrót, a citrom reszelt héját, a porcukrot, és keverjük alaposan össze. Verjük kemény habbá a fehérjét, keverjük nagy mozdulatokkal a mascarponés túróhoz, és öntsük a kekszalapra. Osszuk el rajta a felezett körtéket, reszeljünk rá citromhéjat, és süssük 175 fokon 50 percig. Ha puhának érezzük, süssük még 10 percig. Hagyjuk langyosra hűlni, és egy éles késsel körbevágva vegyük ki a formából. Tálalhatjuk frissen, vagy lehűthetjük teljesen hidegre a hűtőben. Én így ajánlom nektek, mert ilyen melegben hűtve az igazi!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.