Roberto konyhája lencse finomság tésztasaláta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Isteni finom lencsés tésztasalátát készítettem. Megmutatom, hogyan.

Hozzávalók:

• 1 db 400 g-os töltőtömegű lencse
• 150 g natúr joghurt
• 150 g, 12 százalék zsírtartalmú tejföl
• 1 ek. torma
• 1 csokor petrezselyem
• 1 db közepes paradicsom
• 1 db kisebb lilahagyma
• 2 ek. olívaolaj
• 500 g orsótészta
• só és bors ízlés szerint

Forrás: Roberto konyhája

Elkészítés:

Bő sós vízben főzzük puhára a tésztát. Hideg víz alatt hűtsük le, olajozzuk meg, és kavarjuk meg alaposan. Rakjuk tálba a leszűrt lencsét, adjuk hozzá a joghurtot, a tejfölt, a tormát, és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg. Pucoljuk meg a hagymát, a 3/4 részét szeleteljük vékony fél szeletekre, a mosott petrezselyem felét vágjuk durvára, és adjuk még a lencséhez. Keverjük jól össze, és adjuk hozzá a tésztához. A tetejére vágjuk össze a paradicsomot, a maradék petrezselymet és hagymát. Én keksszel díszítettem, nagyon jól passzolt hozzá, próbáljátok ki ti is.
Tipp: Füstölt tarjával még igaizgalmasabb! Paprika, retek vagy egy kevés angolzeller még különlegesebbé teszi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.