Párolt lila káposzta és a göngyölt csirke juhtúróval. Ezeket nagyon szeretem. A nagymamám pedig minden évben klasszikus karácsonyi fogásokat csinál, például töltött káposztát, ami szintén elengedhetetlen.
Változó. Van olyan, amikor a neten keresek újabb fogásokat. Bár általában nem dolgozom recept alapján, néha mégis bele-bele pillantok egy-egy fogás kapcsán. Ilyenkor mindig módosítok valamit, persze úgy, hogy passzoljon az ételhez. Emellett fel szoktam használni olyan dolgokat is, amiket otthon találok.
Bár mindkettőt szeretem, hosszú évek óta mégis inkább a modern főzés felé hajlok. Egy-két dolgot mindig belecsempészek az ételekbe, melyek úgy gondolom, hogy kissé különlegessé teszik az adott fogást. A konyhában igazi reformer vagyok.
Még nem volt időm foglalkozni vele, de minden attól függ majd, hogy abban a pillanatban milyen terv lesz a fejemben. Süti biztosan lesz, ám annak is valamilyen variációja. A brownie nálunk nagy sláger, bár azt is már sokkal másképp csinálom, mint kéne.
Ada nem vesztegette sokáig az idejét, és egy igazán kreatív ötlettel rukkolt elő: részt vett egy bonbonkészítő-tanfolyamon, ahol különleges finomságokat alkotott. A remekművekkel eldicsekedett Németországban élő szerelmének, Máténak is.
Íme, az isteni recept
1. lépés: ganache, azaz gazdag csokoládébevonat készítése: tetszőleges mennyiségű félédes csokoládét vízgőz fölött megolvasztunk, hozzáadunk feleannyi tejszínt, megízesítjük, fűszerezzük. A massza minimum 27-28 fokos legyen, hogy tudjunk vele dolgozni!Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.