A tésztához valók:
Töltelék:
Ízlés szerint a kedvenc lekvárunk. Én a tavalyi barackot vettem elő, tegyétek ezt ti is!
A tészta:
Rakjuk tálba a vajat, porcukrot, vaníliás cukrot, tojássárgáját és a citrom reszelt héját. Gépi habverővel habosítsuk fel, és adagoljuk hozzá a lisztet. Kézzel gyúrjuk cipóvá, osszuk ketté, és a felét rakjuk hűtőszekrénybe 45 percre. Miután a tésztánk lehűlt, vegyük elő a cipót, és tegyük egy alaposan meglisztezett deszkára. Ügyeljünk rá, hogy ne csak a tészta alját lisztezzük, hanem a tetejét is.
Nyújtsuk félcentisre, és szaggassunk ki 6 cm-es szaggatóval 12 db linzerkarikát belőle. Lapátkanállal helyezzük át sütőpapírral bélelt tepsibe, és 200 Celsius-fokon süssük 15 perc alatt aranybarnára. A tészta másik felével is járjunk el ugyanígy. Én karalábévájóval kanyarítottam ki a linzertészta közepét, de megoldhatjuk egy kiskanállal is.
A sütés végén hagyjuk kihűlni, és töltsük meg a lekvárral. A tetejét szórjuk meg porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.