Roberto konyhája Rostás Róbert burgonya leves gasztronómia étel sajt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ilyen finom burgonyakrémlevest még biztosan soha nem ettél! Próbáld ki, ajánlom szeretettel!

Hozzávalók 4 főre

• 80 dkg burgonya
• 1 nagyobb fej vöröshagyma
• 0,5 dl olívaolaj
• 3 gerezd fokhagyma
• 2 dl tej
• 2 dl tejszín
• 3 dkg vaj (1 evőkanál)
• 10 dkg fehér cheddar sajt
• ½ sárga kaliforniai paprika
• ízlés szerint zöldségleveskocka

Burgonyakrémleves fehér cheddar sajttal Forrás: Roberto konyhája

Elkészítése

Hámozzuk meg a burgonyát, vágjuk kockákra, aprítsuk hozzá a vöröshagymát és rakjuk fel annyi vízben főzni, amennyi ellepi. Forrás után ízesítsük sóval és borssal, adjuk hozzá az olívaolajat, és főzzük puhára a burgonyát. Amint megpuhult, adjuk hozzá a tejet, forraljuk fel újra, és lehúzva a tűzről botmixerrel pépesítsük le. A végén adjuk hozzá a tejszínt, keverjük alaposan össze, majd a vajat kis kockákban daraboljuk a tetejére, hogy ne bőrösödjön a leves. Tálalás előtt aprítsuk fel apró kockákra a kaliforniai paprikát, és szórjuk a tetejére, majd reszeljünk rá sajtot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.