• 40 dkg borjúlábszár
• 20 dkg sárgarépa
• 10 dkg petrezselyemgyökér
• 15 dkg zöldborsó
• 15 dkg karalábé
• 10 dkg burgonya
• 1 nagyobb vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 4 csokor friss petrezselyem (a boltban kapható kisebbek)
• étolaj
• 1 egész citrom
• tejföl
• só és bors
Vágjuk 1x1 cm-es kockákra a borjúlábszárat. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a hagymát vágjuk apró kockákra a fokhagymával. A répát, a gyökeret, a karalábét és a burgonyát pedig tetszőleges méretű kockákra daraboljuk fel. Kezdjük el kis lángon pirítani a hagymát és a fokhagymát az olajon egy közepes méretű fazékban. Adjuk hozzá a borjúhúst, és folyamatosan kevergetve közepes lángon folytassuk a pirítást úgy 4-5 percig. Adjuk hozzá a zöldségeket, és aprítsuk bele a petrezselyemzöld felét is. Sózzuk és borsozzuk meg, majd engedjük fel vízzel, egy kicsivel többel, mint amennyi ellepi.
Lassan hagyjuk felforrni a levest, a kevés habot, ami a tetején keletkezik, szűrővel szedjük le. Főzzük forrástól számítva lassú tűzön 40-50 perc alatt készre. Ízesítsük a végén újra sóval és borssal, facsarjuk bele ízlésünknek megfelelően a citromot. Tálaljuk sok tejföllel és frissen aprított petrezselyemmel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.