Tönkölylisztes verzió
A lisztben elkeverjük az édesítőszert, elmorzsoljuk benne a vajat, majd egy kis lyukat vájunk a lisztbe. Oda mehet az élesztő, majd a langyos tej és a két felvert tojás. Ha szépen összeállt, jöhet a dagasztás és a tészta pihentetése. A tésztát tedd egy jól belisztezett deszkára, majd nyújtsd ki másfél centi vastagságúra, és egy pohárral vágj belőle szép kis köröket. A zsírban sütést elkerülendő egy sütőpapírral kibélelt tepsire sorakoztasd fel őket. Ha már nincs kedved vagy időd pihentetni a tésztát, akkor rakd be a hideg sütőbe 190 fokra. Így miközben felmelegszik a sütő, addig az alacsonyabb hőmérsékleten kel még egy kicsit a tészta.
Almafánk
Az almát megmossuk, meghámozzuk, majd lereszeljük. A tojást kikeverjük az édesítőszerrel, majd hozzákeverjük a lereszelt almát. Közben a száraz alapanyagokat, a lisztet, a sütőport és a fahéjat is összekeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk az almához, és alaposan összekeverjük. Ha szeretnénk elkerülni az olajban való kisütést, márpedig a fánk attól lesz még egészséges az alapanyagokon túl, akkor érdemes beszerezni egy fánkos szilikonos tepsiformát, amibe bele tudjuk szépen tenni a tésztát, és az eredmény biztosan fánk formájú lesz, és nem folyik el ez a sűrű, palacsinta állagú tészta. Ha ilyen nem áll rendelkezésünkre, akkor se a bő olajban sütést válasszuk, hanem egy kevés kókuszzsírban süssük ki a kis fánkokat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.