Kettő az egyben egészséges recept: koktél és fasírt zöldségekből

Forrás: Shutterstock -
koktél recept egészséges életmód zöldség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell, hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól!

Koktél:

  • 2 db cékla
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db alma
  • 6 dkg zöld saláta
Céklakoktél Forrás: Shutterstock

Fasírt:

  • 2 db cékla
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db alma
  • 6 dkg zöld saláta
  • 1 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg zabpehely
Zöldségfasírt Forrás: Shutterstock

Elkészítése:

Koktél: A céklát, a sárgarépát, a zöld salátát, az almát gyümölcs centrifugán átengedem.

Fasírt: A centrifugában maradt száraz rosthoz keverek tojást, zabpelyhet, ízesítem sóval, borssal, és egy kevés zúzott fokhagymával. Serpenyőben fasírtnak formázva kisütöm.

Tipp

A présben maradt zöldségekből krémet is lehet készíteni. Ekkor nem kell bele zabpehely, fokhagyma és tojás. Mindössze annyi a feladat, hogy egy serpenyőben megkaramellizálom a zöldséget és mogyoróolajjal együtt kikeverem zöldségkrémnek.

Nézd meg a teljes adást!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.