Hozzávalók 4 főre
Rántott tofu hozzávalói
• 40 dkg natúr vagy ízesített tofu
• 2 db tojás
• liszt és zsemlemorzsa a panírozáshoz
• 3-4 dl étolaj vagy kókuszzsír a sütéshez
Rántott tofu elkészítése
1. Vágjuk fel tetszés szerinti méretűre (én kisebb, háromszög formára vágtam) a tofut és verjük fel a tojást egy tálban. Szokásos módon panírozzunk most is, mint általában.
2. Forgassuk lisztbe a tofut, majd a felvert tojásba és a végén a zsemlemorzsába. A panírozás befejeztével melegítsük fel az olajat 180 fokra és süssük benne pillanatok alatt aranybarnára a tofunkat.
3. Tálaljuk frissen a kuszkusszal és kéksajtmártással.
Biztos siker, mindenkinek ízleni fog!
Kéksajtmártás hozzávalói
• 10 dkg gorgonzola vagy rokfort sajt
• 140 g 20%-os zsírtartalmú tejföl
• só és bors
Kéksajtmártás elkészítése
1. Rakjunk minden hozzávalót egy magasfalú tálba és egy merülőmixer segítségével mindent turmixoljunk össze.
2. Rakjuk hűtőbe pihenni, és külön edénybe tálaljuk a rántott tofu mellé.
Kuszkusz hozzávalói
• 1 bögre kuszkusz (250g)
• 1 bögre forró víz
• 1 evőkanál vaj vagy olívaolaj
• 1 nagy csipet só
Kuszkusz elkészítése
1. Egy hőálló tálba öntsük bele a száraz kuszkuszt. 4 személyre körülbelül egy bögrényit (2,5 dl vagy kb. 250 g) számoljunk.
2. Öntsük fel ugyanannyi forró vízzel, ízlés szerint adjunk hozzá egy kevés olívaolajat vagy vajat és sózzuk meg.
3. Zárjuk le légmentesen egy darab műanyag fóliával az edényt és hagyjuk a gőzben párolódni a kuszkuszt. Látni fogjuk, ahogy 5 perc alatt magába szívja a forró vizet és semmi más dolgunk nem lesz, mint egy villával felkeverni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.