Hozzávalók 4 főre
60 dkg sertéstarja (4 db 15 dkg-os szelet)
1 kg édesburgonya
40 dkg kelbimbó
6-8 gerezd fokhagyma
só és bors
olívaolaj
A páchoz:
1 teáskanál pirospaprika
2 gerezd fokhagyma lereszelve
6 evőkanál étolaj
só és bors
Elkészítés
Rakjuk tálba az olajat, a paprikát, a sót, a borsot és reszeljük bele a fokhagymát, majd keverjük alaposan össze. Forgassuk meg benne alaposan a húsokat és ha van időnk, akkor
pácoljuk benne, minimum egy éjszakát a hűtőben. A minimális pácidő 2 óra és ez idő alatt nem kell hűtőbe tenni. Tisztítsuk meg a kelbimbót, mossuk meg az édesburgonyát. A megmosott édesburgonyát szeljük nagyobb cikkekre és rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, locsoljuk meg tetszés szerint olívaolajjal és sózzuk meg alaposan. Majd rakjuk az előmelegített sütőbe és 185 fokon süssük 40 perc alatt
készre. Én átforgattam egyszer a burgonya cikkeket, mert szeretem ha jól meg van pirítva. A megtisztított kelbimbót rakjuk egy tepsibe, öntsünk alá 1 dl vizet és sózzuk meg.
Serpenyőben hevítsünk olajat és süssük meg a bepácolt tarja mindkét oldalát egyenként két-két percig az egész gerezd fokhagymákkal együtt. Miután készen vagyunk, rakjuk a hússzeleteket a kelbimbók tetejére és alufóliával lefedve tegyük a sütőbe.
185 fokon 30 perc alatt süssük készre. Tálaljuk ízlésünk szerint az édesburgonyával és kelbimbóval.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.