Roberto konyhája: fekete szezámmagos rántott padlizsán friss salátával - recept

Forrás: Roberto konyhája -
Roberto konyhája szezámmag recept saláta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vannak pillanatok, amikor gyorsan szeretnénk egyszerűt és finomat főzni. Ilyenkor vetem be ezt a rántott padlizsán receptet. Mindössze 30 perc az előkészületekkel együtt, és ha netán gluténmentes életet éltek, a lisztet és a zsemlemorzsát is le tudjátok cserélni bioboltban vásárolt termékekre. Gluténmentesen is sokféleképpen készíthetjük el a rántani kívánt ételeinket. A liszt-tojás-zsemlemorzsa verzió készülhet kukorica-, rizs- vagy például csicseriborsóliszttel is, zsemlemorzsában pedig kapható – vagy készíthető – gluténmentes verzió is. Ez utóbbiba keverhetünk szezám- vagy lenmagot, illetve lenmagpelyhet is.

Hozzávalók 4 főre

• 2 db padlizsán, körülbelül 80 dkg

Panírozáshoz

• liszt
• zsemlemorzsa
• só
• 3 db tojás
• 2 teáskanál fekete szezámmag
• 3-4 dl étolaj vagy kókuszzsír tetszés szerint

Fekete szezámmagos rántott padlizsán friss salátával Forrás: Roberto konyhája

Salátához

• cékla
• kaliforniai paprika
• uborka
• paradicsom
• rukkola
• jégsaláta
• olívaolaj és balzsamecet

Forrás: Roberto konyhája

Elkészítése

Vágjuk ujjnyi vastag szeletekre a padlizsánt, majd sózzuk be, és készüljünk elő a panírozáshoz. Verjük fel a tojást, rakjuk külön tálba a lisztet és a zsemlemorzsát, amibe keverjük bele a fekete szezámmagot. Panírozzuk be a padlizsánokat liszt, tojás és zsemlemorzsa sorrendben, majd forró olajban süssük mindkét oldalát aranybarnára. Ízlés szerint szeljük fel a salátához a zöldségeket, egy tálban alaposan keverjük össze, majd balzsamecettel és olívaolajjal tálaljuk a frissen kisütött padlizsánokkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.