Hozzávalók 4 főre
• 2 db padlizsán, körülbelül 80 dkg
• liszt
• zsemlemorzsa
• só
• 3 db tojás
• 2 teáskanál fekete szezámmag
• 3-4 dl étolaj vagy kókuszzsír tetszés szerint
• cékla
• kaliforniai paprika
• uborka
• paradicsom
• rukkola
• jégsaláta
• olívaolaj és balzsamecet
Elkészítése
Vágjuk ujjnyi vastag szeletekre a padlizsánt, majd sózzuk be, és készüljünk elő a panírozáshoz. Verjük fel a tojást, rakjuk külön tálba a lisztet és a zsemlemorzsát, amibe keverjük bele a fekete szezámmagot. Panírozzuk be a padlizsánokat liszt, tojás és zsemlemorzsa sorrendben, majd forró olajban süssük mindkét oldalát aranybarnára. Ízlés szerint szeljük fel a salátához a zöldségeket, egy tálban alaposan keverjük össze, majd balzsamecettel és olívaolajjal tálaljuk a frissen kisütött padlizsánokkal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.