Az egész vacsora egyetlen csomagban, egyszerre elkészítve. Kell ennél szuperebb?
Ezek az ételek nem igényelnek komoly előkészületet, és a munka nagy részét a sütő fogja elvégezni. Minden recept alapja egy könnyen puhuló húsféle; az adagok tekintetében 1 csirkemell/1 alufólia csomaggal érdemes számolnod. Ha többet készítenél, több kis fóliacsomagot helyezz majd a sütőbe. Fontos, hogy mindig legyen jól lezárva a fólia, mert csak így marad szaftos az étel, no meg persze csak így tud megpuhulni. Mindig óvatosan nyisd ki a fóliát – nehogy a forró gőz megégesse a kezedet.
Tipp
Amikor így elkészült az étel, csavarhatsz is rajta: tedd át egy tepsibe, és told vissza a sütőbe pár percre, így egy picit meg is pirul.A csirkemellet, a lilahagymát, a kaliforniai paprikát vágd fel, tedd egy tálba, majd forgasd össze a neked tetsző grillfűszerkeverékkel. Ezután tekerd be alufóliába, és helyezd a 200 fokra előmelegítet sütőbe 25-30 percre. A paprika és a hagyma kap egy kis édeskés ízt, ami a fűszerekkel igazán különleges, kulináris élményt nyújt majd.
A csirkemellet vágd vékony szeletekre, tégy ugyanígy a sárgaburgonyával is - ennek akár a héját is meghagyhatod, ha előtte alaposan megmostad tiszta vízzel -, majd fűszerezd őket sóval, borssal, rozmaringgal és kakukkfűvel. Ezután csomagold be őket alufóliába, és tedd a 200-220 fokos előmelegített sütőbe 30-35 percre.
A fóliás ebédeket, vacsorákat te is könnyen összeállíthatod: használj például karfiolt, répát, céklát, brokkolit, cukkinit, kelbimbót - csak friss zöldségeket, mert a mirelit eláztatna mindent -, mozzarellát, krémsajtot, szárított paradicsomot, olíva- vagy kapribogyót... A variációk száma végtelen.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.