Roberto konyhája: tortillába tekert sonkás omlett

Forrás: Roberto konyhája -
Roberto konyhája tortilla sonka omlett
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerintem nincs finomabb reggeli egy ropogós köntösbe öltöztetett sonkás omlettnél.Akkor szoktam igazán lelkesen készíteni, amikor barátok érkeznek vendégségbe és azt vettem észre, hogy nagyon hálásak, mert napközben olyan üzeneteket kapok tőlük, hogy hatalmas lendületet adott a nap kezdéséhez. Most itt a recept, hogy ti is hasonló örömet szerezhessetek barátaitoknak és szeretteiteknek.

Hozzávalók 2 főre

• 4 db tojás
• 16-18 cm-es átmérőjű kukoricalisztből készült tortillalap
• ¼ sárga kaliforniai paprika
• 1 kisebb fejű lilahagyma
• 5 dkg füstölt sonka
• 10 dkg koktélparadicsom
• 1 kis csokor petrezselyem
• 2 dl 20%-os zsírtartalmú tejföl
• 3 evőkanál étolaj
• 3 dkg gouda vagy füstöltsajt
• só, bors

Tortillába tekert sonkás omlett Forrás: Roberto konyhája

Elkészítése

1. Mossuk meg a zöldségeket és pucoljuk meg a lilahagymát. Aprítsuk apró kockákra a paprikát, a lilahagymát és a sonkát.

2. Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olajt és a tojások kivételével pirítsuk meg benne az összes hozzávalót. Közben üssük tálba a tojásokat, adjunk hozzá egy csipet sót és villával verjük fel.

3. Öntsük a serpenyőbe a megpirult hozzávalókhoz és lefedve, kis lángon süssük készre. Nem szükséges a megfordítással bajlódni, hiszen a fedő alatti párában hamar elkészül az omlett felső része is.

4. Amint látjuk, hogy az omlett már a szélein is megpirult, egy lapos fakanállal óvatosan emeljük meg azt, és engedjük, hogy a még nyers tojás befolyjon alá. Fontos, hogy kis lángon süssük, így nem fog megégni az omlett.

5. Amikor elkészültünk, felezzük meg a serpenyőben az omlettet és helyezzük a feleket egy-egy tortillalapra. Reszeljünk mindkettőre sajtot, majd hajtsuk be a lap két szélét és tekerjük fel.

6. Gyújtsuk be újra a lángot a serpenyő alatt és a behajtott résszel lefelé helyezzük őket a forró serpenyőbe. Így elkerülhető, hogy a feltekert tortilla szétessen, hiszen a behajtott részeknél, tulajdonképpen „összeforr" a lap két széle.

Mindkét oldalát süssük fél percig és tálaljuk sok-sok friss zöldséggel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.