Hozzávalók 2 főre
• 4 db tojás
• 16-18 cm-es átmérőjű kukoricalisztből készült tortillalap
• ¼ sárga kaliforniai paprika
• 1 kisebb fejű lilahagyma
• 5 dkg füstölt sonka
• 10 dkg koktélparadicsom
• 1 kis csokor petrezselyem
• 2 dl 20%-os zsírtartalmú tejföl
• 3 evőkanál étolaj
• 3 dkg gouda vagy füstöltsajt
• só, bors
Elkészítése
1. Mossuk meg a zöldségeket és pucoljuk meg a lilahagymát. Aprítsuk apró kockákra a paprikát, a lilahagymát és a sonkát.
2. Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olajt és a tojások kivételével pirítsuk meg benne az összes hozzávalót. Közben üssük tálba a tojásokat, adjunk hozzá egy csipet sót és villával verjük fel.
3. Öntsük a serpenyőbe a megpirult hozzávalókhoz és lefedve, kis lángon süssük készre. Nem szükséges a megfordítással bajlódni, hiszen a fedő alatti párában hamar elkészül az omlett felső része is.
4. Amint látjuk, hogy az omlett már a szélein is megpirult, egy lapos fakanállal óvatosan emeljük meg azt, és engedjük, hogy a még nyers tojás befolyjon alá. Fontos, hogy kis lángon süssük, így nem fog megégni az omlett.
5. Amikor elkészültünk, felezzük meg a serpenyőben az omlettet és helyezzük a feleket egy-egy tortillalapra. Reszeljünk mindkettőre sajtot, majd hajtsuk be a lap két szélét és tekerjük fel.
6. Gyújtsuk be újra a lángot a serpenyő alatt és a behajtott résszel lefelé helyezzük őket a forró serpenyőbe. Így elkerülhető, hogy a feltekert tortilla szétessen, hiszen a behajtott részeknél, tulajdonképpen „összeforr" a lap két széle.
Mindkét oldalát süssük fél percig és tálaljuk sok-sok friss zöldséggel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.