Unikornisfánk
Tésztához:
Töltelékhez:
Mázhoz:
Fánk: Helyezd az élesztőt, a meleg vizet és az 1 teáskanál cukrot az elektromos keverőtálba. Hagyd állni 10 percet, majd add hozzá a lisztet, a fél csésze cukrot, a két tojást, a vajat és a sót. Állítsd a keverőt közepes sebességre, és gyúrd 8-9 percig, amíg a tészta sima és puha nem lesz. Akkor jó, ha benyomva „visszapattan”. Ezután tedd félre a tésztát lefedve meleg helyre. Miután megkelt – hozzávetőleg egy óra – nyújtsd ki kb. fél centi vastagságúra, majd vágj ki belőle 5 cm átmérőjű köröket. Ezután az így kapott fánkalapokat helyezd egy kilisztezett sütőlapra, tálcára, és fedd le őket. Tedd meleg helyre 20 percre, majd a közepes lángon felforrósított olajban süsd ki őket.
Máz: A porcukrot keverd alaposan össze a tejszínnel, majd tedd félre.
Töltelék: Oszd el a pudingot annyi részre, amennyi színt szeretnél viszontlátni az unikornisfánkodban. Ezután keverd össze az ételszínezékekkel, majd tedd őket habzsákokba.
Végjáték: A kész fánkokba tölts bele a színes pudingokat, majd mártsd bele egyenként őket a mázba. A végén díszítsd őket a színes cukorszórással.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.