1. Tedd egyszerűvé a piknikezést!
Győződj meg róla, hogy minden étel, amit készítettél, könnyen szállítható, és nem fog megromlani az utazás alatt. A legtöbb igazán szuper piknikhelyhez hosszabb séta vezet, így érdemes annyi dolgot elcsomagolni, amennyit könnyedén elbírtok.
2. Csomagolj okosan!
Manapság a környezetvédelem egyre fontosabbá vált, így ezt egy piknik alkalmával sem szabad figyelmen kívül hagyni. Használj újra felhasználható dobozokat, kerüld a műanyag zacskókat, és vigyél magaddal fém evőeszközöket!
3. Kerüld a cukros, krémes dolgokat!
Ne vigyél magaddal fagylaltot, krémes pudingokat és habos süteményeket – egyfelől összenyomódnak a szállítás során, másrészt a darazsak és más rovarok is szeretik őket, ami elronthatja a piknikezést.
4. Tartsd hidegen az ételeket!
Használj hűtőládát, amely az élelmiszert a megfelelő hőmérsékleten tartja, így elkerülhetitek az ételmérgezés kockázatát, hiszen májusban már jócskán 20 fok feletti a hőmérséklet, így az ételek könnyedén és hamar megromlanak a szabadban. Ha van időd, tedd a mélyhűtőbe a gyümölcsleveket, a vizet már néhány órával a piknik előtt. Ezek később segítenek, hogy az étel hideg maradjon, és amikor eléred a tökéletes piknikhelyet, az italok is még mindig hidegek lesznek.
5. Készíts ropogós kekszeket, friss muffinokat!
Ha mégis édességre vágynál, akkor érdemes inkább kekszet vagy mondjuk muffint vinni magatokkal, hiszen azok nem nyomódnak össze és egy dobozban tökéletesen szállíthatóak. Sokáig elállnak, így attól sem kell félned, hogy megromlanak a napos időben.
Recept: Narancsos-áfonyás muffin
Hozzávalók:
4 db tojás
60 ml narancslé
25 dkg mandulaliszt
17 dkg méz
10 dkg kókuszzsír
1 ek kókuszliszt
1 db vaníliarúd kikapart belseje
1 tk narancshéj
¾ tk sütőpor
½ tk szerecsendió
¼ tk tengeri só
15 dkg áfonya
Elkészítése:
A narancsot alaposan megmossuk, szárazra törölgetjük. A sárga héját lereszeljük, félretesszük. A levét kicsavarjuk. A narancs levét felforraljuk az aszalt áfonyával, majd lehúzzuk a tűzről, félretesszük kihűlni, miközben a gyümölcs magába szívja az ízes folyadékot. A tojásokat kikeverjük mézzel, hozzáadjuk a kókuszzsírt, majd hozzátesszük a narancsleves-áfonyás egyveleget, a vaníliarúd kikapart belsejét, végül beleforgatjuk a sütőport, a szerecsendiót, a narancs héját és a sóval elkevert kókusz- és mandulalisztet. A tésztát elosztjuk 12 egyenlő részre, és szilikonos muffinformába töltjük.
190 fokra előmelegített sütőben 30–35 perc alatt sütjük készre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.