Sokáig a szegény ember táplálékaként tartották számon a fejes káposztát, pedig sokkal több rejtőzik benne, mint azt gondolnánk. Sokan tudják, hogy egészséges, de azt nem, hogy mennyire! Nélkülözhetetlen vitaminokat és tápanyagokat tartalmaz, amik kívül belül jót tesznek a testünknek:
És ezt még tudjuk fokozni! A káposzta egész évben kapható és nagyon jól eltartható. Számtalan módon elkészíthető, fermentálhatjuk, savanyíthatjuk, salátának és rakott ételeknek is kiváló. Kedvcsinálóként mutatunk egy salátát, ami magában és köretként is isteni!
Fejes káposzta-saláta almával és szalonnával
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók 2 adaghoz:
Egy nagy fazékban forraljunk fel bőséges mennyiségű sós vizet. Közben tisztítsuk meg a káposztát, és aprítsuk fel egészen vékony csíkokra. Tegyük a forrásban lévő vízbe, majd azonnal vegyük is le a tűzről, és két perc után szűrjük is le. Hagyjuk lecsöpögni.
A paprikát szeleteljük vékony csíkokra. Az almát pucoljuk meg, negyedeljük, majd a negyedekből szeljünk vékony lapokat. A szalonát vágjuk apró kockákra, majd pirítsuk ropogósra, és szedjük ki a serpenyőből. A még meleg serpenyőbe locsoljuk a repceolajat, az ecetet, a mézet és körülbelül 3 evőkanálnyi vizet. Ízesítsük sóval és borrsal. A langyos öntetet keverjük össze a káposztával, az almával, a paprikával, a szalonnával és az őrölt köménnyel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.