A fagylaltot ötezer évvel ezelőtt a kínaiak fedezték fel. Akkor ők havat, gyümölcsöket és tejet kevertek össze, ezekből készítették el a fagyi elődjét. Ezt a hideg édességet csak a tehetősebb emberek engedhették meg maguknak. A Földközi-tenger országaiba a fagylalt egyiptomi közvetítéssel jutott el. Európában az első kávéház, ahol fagyit lehetett kapni, a párizsi Cafe Procope volt.
Te hallottál már ezekről az érdekességekről?
A legérdekesebb ízű fagyik a világból:
RECEPT:
Elkészítés:
1. Egy kés segítségével a vaníliarudakat hosszában félbevágjuk, majd kikaparjuk a belsejét.
2. A tejszínt egy lábasba öntjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliarudakat. A tűzön addig melegítjük, amíg a cukor fel nem oldódik.
3. A tojássárgákat habosra verjük egy robotgéppel, majd apránként a forró tejszínhez öntjük.
4. A keveréket egy zárható hőálló tálba szűrjük, majd hozzákeverjük a vanília kikapart magjait.
5. Lefedjük az edényt és 2-3 órára a mélyhűtőbe helyezzük.
6. Ha megszilárdult a keverék, már lehet is fogyasztani.
Jó étvágyat kívánunk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.