Karamellás répatorta recept
A krémhez:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és vajazd, majd lisztezd ki a sütőformát.
Egy közepes tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fűszereket és a sót. Tedd félre.
Egy robotgépben a növényi olajat és a cukrot keverd teljesen homogén állagúvá – ez kb. 2 percet fog igénybe venni. Egyenként add hozzá a tojásokat, végül jöhet a vanília. Ezután három részletben keverd össze a lisztes hozzávalókkal, és a legvégén tedd bele a reszelt répát.
A tésztát öntsd a sütőformába, és süsd tűpróbáig, ami hozzávetőleg 55 perc lesz.
Amikor kész, fordítsd ki a formából a kész tortaalapodat. Amíg várod, hogy kihűljön, készítsd el a krémet: robotgép segítségével keverd össze a vajat és a krémsajtot, majd add hozzá a cukrot és a vaníliát. Mindössze 5 perc alatt kész is.
A tortát vágd ketté, majd a két lap közé, valamint a tetejére halmozz a krémből és a karamellből. A tortádat ízlés szerint díszítheted pirított magvakkal, vagy répa alakú marcipánnal.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.