A legjobb cukkinis recept, amit senki sem fog megunni: csak 6 dolog kell hozzá

finomság cukkini recept
A cukkini nemcsak hihetetlenül egészséges, hanem nagyon finom és sokféleképpen elkészíthető. Könnyű termeszteni is, sokaknak nő a kertjében. Mutatjuk a nyár legegyszerűbb és legfinomabb cukkinis ételét — ha kipróbálod, nem akarsz mást enni.

Gyorsan elkészíthető cukkinis ételt mutatunk, ami tele van vitaminokkal és tápanyagokkal. Elsőre bonyolultnak hangzik, de ne ijedjetek meg, nagyon egyszerű megcsinálni, és tényleg hihetetlenül finom. A vegetáriánus töltelékkel készült cukkínit mindössze néhány hozzávalóból dobhatod össze, húsimádók pedig köretként is fogyaszthatják.

töltött cukkini
Túróval, gombával tölött cukkini
Forrás: Shutterstock

Túróval, gombával töltött cukkini

Hozzávalók:

- 2 zsenge cukkini
- 150 gramm krémes túró
- 100 g csiperke
- 1 kis fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 80 gramm reszelt sajt

Elkészítés:

  1. Vágd félbe hosszában a cukkiniket, majd szedd ki a belüket egy kanál segítségével. 
  2. A cukkini belét, a gombát, a hagymát és a fokhagymát vágd apró darabokra, majd ezeket keverd bele a krémes túróba. Ha száraznak ítéled, tehetsz hozzá egy kis tejfölt, vagy mascarponét. Ízesítsd a tölteléket sóval, borssal. 
  3. Töltsd meg a zöldséges krémmel a cukkiniket — arra ügyelj, hogy ne legyenek púpozva. Szórd meg a tetejüket reszelt sajttal. 
  4. Tedd a töltött cukkiniket egy beolajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd készre 25 perc alatt alsó-felső programon, 200 fokon.

Tipp: Készíthetsz hozzá köretnek rizst vagy piríthatsz hozzá bagettet, de az étel köretként is megállja a helyét sült húsok mellé.

Tudtad?  A cukkinivel kiválthatod a tésztát

Imádod az olasz tésztákat, a spagettit, de a fogyókúrádba ezek nem férnek bele? Helyettesítsd a tésztát cukkinivel! Igen, jól olvastad, mindössze annyi a dolgod, hogy meghámozd, majd vagy késsel, vagy gyaluval egészen vékony szeletekre vágod. Hogy ne legyen túl merev, kicsit besózhatod, ettől lazább lesz az állaga. A cukkinire jöhet a kedvenc szószod, és kész is vagy – mivel a cukkini viszonylag semleges ízű, a végeredmény tényleg hasonlítani fog az eredeti receptre!

Arcpakolás cukkiniből

A cukkininek magas az antioxidáns- és C-vitamin-tartalma, így, ha beiktatod az étrendedbe, azzal jót teszel a sejtjeidnek és az artériáknak, egyszóval az egész testednek. De a cukkini nemcsak belülről tesz csodát, külsőleg is érdemes használnod. Készíthetsz belőle arcpakolást: reszelj le 2-3 evőkanálnyi cukkinit, adj hozzá 1 kanál mézet, 1 kanál joghurtot, és hagyd az arcodon 20 percig. A pakolás felfrissít, energizál, és üde lesz tőle a bőröd!

Nem csak a cukkini, a paradicsom is segíthet a fogyásban

Ez az isteni finom, lédús finomság rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, tele van vitaminokkal, változatosan elkészíthető, ráadásul egy közepes paradicsom csak 18 kalóriát és 2,5 gramm szénhidrátot tartalmaz. A paradicsom gyorsítja a zsíranyagcserét, ezáltal segít a fogyásban is, sok más tulajdonsága mellett. Csak néhányat említve: a paradicsomban lévő likopin csökkenti a koleszterinszintet, erősíti az immunrendszert, megakadályozza a szívbetegségek és a rákos betegségek kialakulását. Ezen felül megszabadít a feleslegesen felgyülemlett folyadéktól, védi a hasnyálmirigy, a tüdő és az emésztőrendszer egészségét. 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.