Paradicsomszósz paradicsom nélkül? Ezzel a titkos hozzávalóval ízletes tésztát készíthetsz

gyors recept paradicsomszósz tésztaétel
Szeretnél egy finom paradicsomos tésztát enni, de nincs otthon paradicsomod? Ne aggódj, mert a klasszikus paradicsomszósz nélkül is könnyen készíthetsz ízletes szószt friss paradicsom nélkül, egyszerűen.

A crème fraîche, mint titkos összetevő a paradicsompürével és egy kis kreativitással egy olyan szuper kombinációt alkot, amivel ez az egyszerű tészta biztosan az új kedvenced lesz. Ez a paradicsomszósz megmutatja, hogy milyen sokoldalú lehet a tészta akár friss paradicsom nélkül is! Ráadásul ehhez a gyors recepthez mindössze 5 hozzávaló szükséges, próbáld ki te is!

paradicsomszósz
A paradicsomszósz friss paradicsom nélkül is ízletes és finom lesz.
Forrás: Shutterstock/foodstck

Így készül a paradicsom nélküli paradicsomszósz

Hozzávalók négy adaghoz

200 g crème fraîche

200 g paradicsompüré

1 vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

400 g tészta

Só, bors és olasz fűszernövények ízlés szerint

Tipp: A crème fraîche leginkább a tejfölhöz hasonlítható, viszont annál jóval magasabb a zsírtartalma (35%). Ha boltban nem jutunk hozzá, akkor tejföl és tejszín egyenlő arányban való elkeverésével helyettesíthetjük. 

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megpucoljuk és apróra felkockázzuk. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk és apróra vágjuk.
  2. Egy nagy serpenyőben egy kis olajat hevítünk, majd a hagymakockákat közepes lángon áttetszővé pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, és további 1-2 percig pirítjuk, amíg világos aranybarna nem lesz.
  3. Majd hozzáadjuk a paradicsompürét és összekeverjük a hagymával és a fokhagymával. Süssük körülbelül 4-5 percig, amíg a paradicsompüré enyhén karamellizálódik.
  4.  Ezután adjuk hozzá a crème fraîche-t, és jól keverjük össze, amíg a szósz szép krémes nem lesz. Ha a szósz túl sűrűnek tűnik, egyszerűen adjunk hozzá néhány evőkanálnyi vizet (vagy a tészta főzőlevéből néhány kanálnyit), hogy elérjük a kívánt állagot.
  5.  Lassú tűzön pároljuk a szószt körülbelül 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek. Sóval, borssal és fűszernövényekkel ízesítjük.
  6. Amíg a szósz forr, bő, sós vízben főzzük ki a tésztát a csomagolásán lévő utasítás szerint. Ezután csepegtessük le.
  7. Az elkészült tésztát adjuk közvetlenül a szószhoz, majd jól keverjük össze.
  8. Ízlés szerint frissen reszelt parmezánnal vagy friss bazsalikommal díszítsük.

Tipp: Adj egy kis pluszt a paradicsomszósznak, például pirított gombával, sült zöldségekkel vagy olívabogyóval. Egy csepp citromlé vagy egy kis csili pedig még izgalmasabbá teheti a szószt, amitől a paradicsomos tészta még különlegesebb lesz. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.