Ne vízben főzd a krumplit, ha igazán krémes pürét szeretnél

konyhai hack krumpli krumplipüré recept
Egy népszerű séf a TikTokon osztotta meg trükkjét, amit már nagyon sokan kipróbáltak, és állítják, működik. Aki már elkészítette ezt a receptet, azt mondja, ez a legkrémesebb krumplipüré, amit valaha evett.

Rosemary Gill séf megosztotta követőivel, hogy kell elkészíteni a legkrémesebb kumplipürét. Hackjét imádja az internet népe - egyszerű és nagyszerű, a végeredmény pedig isteni. Gill, a köretek királynője a Milk Street TikTok-csatornáján mutatta meg, hogy nagyon sokan hol rontják el a krumplipürét: nem vízben kell főzni!

krumplipüré
A krumplipüré akkor lesz igazán krémes, ha tejben főzzük.
Forrás: Shutterstock

A krumplipürét tejben pároljátok, ne vízben főzzétek, a burgonya olyan, mint a tészta, keményítőt enged a főzőfolyadékba. Ez folyékony arannyá válik, így selymesen krémes krumplipürét kapunk. Amikor kidobjuk a vizet, amiben a burgonyát főzzük, az összes keményítőt kiöntjük a lefolyóba, tehát pazaroljuk. A tej, mint főzőfolyadék a tejszínt helyettesíti.

@177milkstreet Simmer your mashed potatoes in milk, not water! Potatoes are like pasta, in that they leach starches into their cooking liquid. In the case of pasta, you want to reserve some of that liquid to give sauce a luscious shine and bind it to the noodles. In mashed potatoes, cooking in milk, and preserving that starchy liquid, gives your potatoes a natural creaminess and allows you to skip the weighty heavy cream. #MilkStreetCookingSchool director Rosie Gill demonstrates. #milkstreet #milkstreetrecipes #milkstreetsides #sidesrecipes #thanksgiving #thanksgivingrecipes #potatoes #potatorecipes #mashedpotatoes #mashedpotatorecipes #vegetables #milkstreetrecipes #holiday #holidayrecipes #food #cooking #easyrecipes ♬ original sound - Milk Street

Rosemary az edényeken is spórol, ugyanis abban a fazékban pürésíti a krumplit, amiben megpárolta. A séf követői el voltak ragadtatva ettől a konyhai hacktől, szinte kivétel nélkül azt írták, a recept zseniális.

Ha unod a klasszikus krumplipürét

A krumplipüré rendkívül sokoldalú, nagyszerűen ízesíthető mindenféle fűszerrel. Krémesíthetjük vajjal, tejjel, de akár tejföllel is, adhatunk hozzá hagymát, fokhagymát, de akár egy olyan hozzávalóval is újíthatunk kicsit a jól megszokott ízvilágon, amire eddig talán nem is gondoltunk: mustárral. Mivel sokféle mustár található a boltok polcain, bátran kísérletezhetünk. Ám mivel a mustárnak meglehetősen erős íze van, ügyeljünk arra, hogy ne használjunk túl sokat egyszerre.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.