Rosemary Gill séf megosztotta követőivel, hogy kell elkészíteni a legkrémesebb kumplipürét. Hackjét imádja az internet népe - egyszerű és nagyszerű, a végeredmény pedig isteni. Gill, a köretek királynője a Milk Street TikTok-csatornáján mutatta meg, hogy nagyon sokan hol rontják el a krumplipürét: nem vízben kell főzni!
A krumplipürét tejben pároljátok, ne vízben főzzétek, a burgonya olyan, mint a tészta, keményítőt enged a főzőfolyadékba. Ez folyékony arannyá válik, így selymesen krémes krumplipürét kapunk. Amikor kidobjuk a vizet, amiben a burgonyát főzzük, az összes keményítőt kiöntjük a lefolyóba, tehát pazaroljuk. A tej, mint főzőfolyadék a tejszínt helyettesíti.
Rosemary az edényeken is spórol, ugyanis abban a fazékban pürésíti a krumplit, amiben megpárolta. A séf követői el voltak ragadtatva ettől a konyhai hacktől, szinte kivétel nélkül azt írták, a recept zseniális.
A krumplipüré rendkívül sokoldalú, nagyszerűen ízesíthető mindenféle fűszerrel. Krémesíthetjük vajjal, tejjel, de akár tejföllel is, adhatunk hozzá hagymát, fokhagymát, de akár egy olyan hozzávalóval is újíthatunk kicsit a jól megszokott ízvilágon, amire eddig talán nem is gondoltunk: mustárral. Mivel sokféle mustár található a boltok polcain, bátran kísérletezhetünk. Ám mivel a mustárnak meglehetősen erős íze van, ügyeljünk arra, hogy ne használjunk túl sokat egyszerre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.