A séf 3 aranyszabálya: így készíthetsz ropogós sült krumplit air fryerben

Roasted new potatoes
Profimedia -
trükkök Air fryer séf krumpli
Gyors és finom köret vacsorára? Ha van air fryered, tökéletes sült krumplikat tehetsz az asztalra mindössze 25 perc alatt.

A ropogós sült krumpli elkészítésekor a forrólevegős sütők valóban megváltoztatják a játékszabályokat. Ez módszer úgy működik, mint a bő olajban sütés, de a rengeteg olaj használata nélkül. Bár sokan még mindig kételkednek ebben az energiatakarékos eszközben, Martin Senders séf szerint ennél aligha létezik egyszerűbb és hatékonyabb megoldás.

krumpli, air fryer
Így készíthetsz ropogós sült krumplit air fryerben
Forrás: Profimedia

Így készíthetsz ropogós sült krumplit air fryerben

A séf így nyilatkozott: „Nem lehet vitatni, hogy a burgonya remekül működik a forrólevegős sütőben. Akár bőséges feltétekkel rakott krumplit, akár ropogós sült burgonyát szeretnénk készíteni, rengeteg módja van annak, hogy még ízletesebbé tegyük a kedvenc köretünket. A forrólevegős sütők szabadalmaztatott RapidAir technológiát használva optimalizálhatjuk a hőkeringést – így minden alkalommal ropogós, omlós és egyenletesen átsült eredményt kapunk.”

Martin háromlépéses módszerére esküszik. Az első szabálya az, hogy mindig szárítsuk meg a krumplit a sütés előtt. A séf így fogalmazott: „Mindig töröljük át konyhai papírtörlővel a krumplikat, hogy minél szárazabbak legyenek. Ez segít eltávolítani a nedvességet, ami elősegíti a ropogós külsőt és a mennyei puha belsőt.” A második tipp az, hogy a burgonyát kisebb adagokban süssük. Bár nem ideális nagy létszámú vendégsereg esetén, ha szükséges, melegen tarthatjuk a burgonyát, miközben a többi adagot sütjük. 

Csábító lehet túltölteni a forrólevegős sütő fiókját, amikor éhesek vagyunk, de ez megakadályozhatja a levegő megfelelő keringését, és a krumplik nem lesznek egyenletesen ropogósak

 – figyelmeztetett Martin. Ha nagyobb társaságot kell etetni, a séf azt javasolta, hogy rendezzük el a burgonyát keresztbe vagy rácsszerűen a sütőben. Azt állította, hogy „ez lehetővé teszi a forró levegő teljes keringését a burgonyák körül, így isteni ropogós külsőt kapnak”.

 

 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.