konyhai praktika sajt
Lehet, hogy eddig te is rosszul reszelted a sajtot? Fedezd fel ezt az egyszerű, mégis magától értetődő módszert, amely felrobbantotta az internetet, és pillanatok alatt TikTok-trenddé vált!

A sajt reszelése a főzés egyik legfrusztrálóbb feladata lehet, sok szakácsot bosszanthat a reszelő levegőben tartásának fárasztó érzése, vagy az, hogy egy plusz tányért kell elmosni. Ám az új TikTok trend egy olyan könnyű trükköt mutat be, amit ha megismersz, onnantól te is csak így fogod reszelni a sajtot majd.

sajt, sajtreszelő, sajtreszelés, tiktok trend
Hogy reszeled a sajtot? Így csináld helyesen!
Forrás: Shutterstock/Aleksei Isachenko

Jól reszeled a sajtot? Megmutatjuk, hogyan csináld!

Brenna Breedlove TikToker nem akarta elhinni, hogy oly sok emberhez hasonlóan egész életében rosszul reszelte a sajtot. Pedig azt hinnénk, hogy ez az egyszerű folyamat elronthatatlan, hiszen csak egy sajtreszelő és a sajt, no meg némi kézi erő szükséges hozzá. Brenna azonban egy egyszerű megoldást mutatott követőinek egy videóban, amelyet mára több mint 20 millióan néztek meg. 

A két fiú édesanyja egy egyszerű trükköt alkalmazott: a sajtreszelőt az oldalára fordította, ahelyett hogy függőlegesen tartotta volna. Így könnyedén nekiállt a sajtot reszelni, miközben a reszelő alsó része pufferként működött, megakadályozva a rendetlenséget. Ennyire egyszerű! És még plusz tányér sem kell hozzá! A közösségi média felhasználói alig hitték el ezt az egyszerű módszert, sokan pedig bevallották, hogy nem is tudtak róla korábban. A sajt reszelése ezután bárki számára válhat könnyű és egyszerű konyhai műveletté.

Mire való a sajtreszelő titokzatos negyedik oldala?

Nyilvánvaló, hogy mire való az első, második és harmadik oldal... de mi a helyzet a sajtreszelő negyedik oldalával? 

„Használja valaha valaki a reszelőnek ezt a részét? Mégis mire való?"

- tette fel a kérdést egy Reddit felhasználó. Erre reagálva rengetegen bevallották,  hogy fogalmuk sincs, mire használható. Te tudod, hogy mire valóak a sajtreszelőn lévő legkisebb lyukak? A reszelt sajt elkészítéséhez gyakorlatilag mindig a reszelő valamelyik másik oldalát használjuk, és a misztikus, kis lyukú negyedik oldalról szinte csak akkor emlékezünk meg, mikor felsérti a kezünket, ami valljuk be, nem ritka. 

Az u/MrLewk nevű felhasználó, aki feltette a sokakat megmozgató kérdést nem volt egyedül a bizonytalanságával. Azonban néhány hozzáértő szakács szerencsére megosztotta a titkot a rettegett negyedik oldal használatával kapcsolatosan, íme: 

„Évekbe telt rájönnöm, hogy a parmezán, valamint a citrom-, narancs- vagy limehéj legjobban a reszelő ezent oldalán reszelhető.”

Ebből a videóból jól látható, hogy mire használható a sajtreszelő negyedik oldala: 

Ezek is érdekelhetnek:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.