Az ősz egyik legkedveltebb alapanyaga a sütőtök, amely sokféleképpen felhasználható, például isteni finom, légiesen puha, édes és fűszeres amerikai palacsinta is készülhet belőle. A sütőtök nemcsak nagyon finom, hanem egészséges is, így érdemes kihasználni a szezon adta lehetőségeket és minél többet fogyasztani belőle. Ha szereted a különleges, szezonális finomságokat, akkor ez a recept garantáltan elnyeri a tetszésedet!
(kb. 10 darabhoz elegendő mennyiség)
200 g Hokkaido tök húsa
200 ml tej (ízlés szerint)
200 g liszt
2 teáskanál sütőpor
80 g cukor (fehér vagy barna)
1 csipet só
1 tojás (elhagyható)
Ahhoz, hogy a tökös palacsinta különleges, őszies ízvilágú legyen, a tésztához tegyél még körülbelül fél teáskanál fahéjat, valamint egy kis szerecsendiót és gyömbérport.
Az amerikai palacsinta kicsit eltér a mi megszokott palacsintánktól. Vastagabb és pufibb, levegős textúrájú palacsinta, amely lisztből, tojásból, tejből, cukorból és sütőporból készül. Főleg juharszirupot, vagy vajat csurgatnak rá, de mivel a tengerentúlon szeretik az édes és sós kombinációkat, így gyakran tálalnak mellé sült bacont vagy kolbászt, ami kontrasztot ad az édes palacsintához.
Néhány könnyű lépés és az egyszerű hozzávalókból egy ízletes és tökéletes hétvégi reggeli lehet.
1. A tököt mosd meg, magozd ki, és vágd kis darabokra. Forrásban lévő vízben főzd meg puhára.
2. A tököt pépesítsd össze a tejjel, ehhez érdemes botmixert használni.
3. Majd add hozzá a többi hozzávalót, és keverd sima tésztává.
4. Egy kis olajat forrósíts fel a serpenyőben, és a palacsintákat a megszokott módon süsd ki.
Kiválóan illik hozzá például a tört dió, a tejszínhab, a méz, vagy a juharszirup, de egy kevés porcukorral megszórva is isteni finom!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.