Víz és edény nélkül is főzhetsz keménytojást - Az eredmény tökéletes lesz!

keménytojás, tojás, tojásfőzés
Shutterstock/aomas -
tojás konyhai praktikák airfryer tojásfőzés
Tojásts főzni víz és edények nélkül is lehet, mindössze 15 perc alatt. Ismerd meg a gyors és egyszerű megoldást a keménytojás elkészítésére!

A keménytojás tápláló és ízletes, fogyasztható önállóan, de remek kiegészítője salátáknak, reggeliknek, vagy akár főzelékeknek is. Azonban sokak számára kihívást jelent a tökéletes keménytojás elkészítése, hiszen nehezen tudjuk megállapítani, mennyi idő alatt érhető el a kívánt állag. Ráadásul a főzés rendetlenséget is okozhat, ha nem figyelünk oda, a víz gyakran kifut. Szerencsére létezik egy innovatív főzési technika, amely jelenleg vírusként terjed az interneten. Ez a módszer pedig nemcsak időt takarít meg, hanem a hagyományos főzési módszerekkel járó rendetlenséget is kiküszöböli.

keménytojás, tojás, tojásfőzés
Víz és edény nélkül is készíthetsz tökéletes keménytojást.
Forrás: Shutterstock/Josep Suria

Keménytojás mindössze 15 perc alatt, víz és edény nélkül

Egyetlen praktikus eszközzel készíthetsz tökéletesen keménytojásokat. A TikTok felhasználó, @kortneyandkarlee egy zseniális módszert mutatott be airfryerben. Videója közel 40,000 lájkot kapott. A módszer követéséhez először helyezd a tojást, vagy tojásokat a légsütőbe, majd állítsd be a hőmérsékletet 130 °C-ra és 15 percre. Amint lejár a időzítő, gyorsan tedd át a tojást jégfürdőbe, hogy megállítsd a főzési folyamatot. Miután kicsit lehűltek, hámozd meg őket, és máris élvezheted a tökéletesen főtt tojást! Íme a videó, ami megmutatja, hogy hogyan készítheted el a keménytojást az airfryer sütőd segítségével:

 

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.