A legjobb mézeskalácsrecept - Csupán 8 összetevő kell hozzá

mézeskalács
Shutterstock - Yasmeenwaqas
karácsony 2024 mézeskalács recept
A karácsonyi szezon egyik legkedveltebb édessége, amelyet könnyedén elkészíthetünk otthon is. Bár az ünnepig még két hónap van, tarthatunk egy főpróbát, hogy a karácsonyfa alatt már biztosan tökéletes legyen a mézeskalács.

Kevesen vannak, akik nem szeretik a karácsony egyik jellegzetes sütijét. Ha pedig valaki mégsem eszi szívesen, asztal- vagy karácsonyfadíszként is jól mutat, a mézeskalács sütése pedig gyerekekkel is igazi móka lehet. Ez az egyszerű recept mindössze nyolc hozzávalót igényel, amelyek nagy része valószínűleg már megtalálható a konyhában. 

mézeskalács
A mézeskalács elkészítése vidám családi program is lehet
Forrás: Shutterstock

A legfinomabb mézeskalács 8 összetevőből

Hozzávalók:

  • 300 g sima liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál őrölt gyömbér
  • ½ teáskanál őrölt fahéj
  • ½ teáskanál őrölt szerecsendió
  • 125 g sótlan vaj
  • 100 g lágy világos barna cukor
  • 3 evőkanál méz

Elkészítés:

Előkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Készítsünk elő két tepsit sütőpapírral.

Száraz hozzávalók: Egy nagy tálban szitáljuk át a lisztet, majd keverjük hozzá a szódabikarbónát, a gyömbért, a fahéjat és a szerecsendiót.

Nedves hozzávalók: Egy serpenyőben lassú tűzön olvasszuk össze a vajat, a barna cukrot és a mézet, folyamatosan kevergetve, amíg a cukor teljesen feloldódik.

A tészta készítése: A nedves keveréket adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz, és dolgozzuk össze, amíg kemény tésztát nem kapunk.

A tészta formázása: A tésztát két részre osztjuk. Helyezzünk egy-egy adag tésztát a sütőpapírral bélelt munkafelületre, majd nyújtsuk ki kb. 5 mm vastagságúra.

Formázás: Vágjuk ki a mézeskalács-figurákat közvetlenül a papíron, és hagyjunk 2 cm-es rést közöttük. A maradék tésztából további formákat, vagy egyszerű, kerek kekszeket készíthetünk.

Sütés: Óvatosan helyezzük a sütőpapírokat a tepsibe, és süssük a mézeskalácsokat körülbelül 12 percig, vagy amíg enyhén aranybarnára nem sülnek.

Díszítés: A mézeskalácsokat kedvünk szerint díszíthetjük cukormázzal vagy színes cukorkákkal.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.