Így edd a spagettit – Az olaszok szerint mindenki rosszul csinálja

szabály olasz tészta spagetti
Egy a TikTokon népszerűvé vált videóban tájékoztatják az embereket arrról, hogy egész életükben rosszul fogyasztották ezt a tésztát. A spagetti evésének ezen szabályára sokan csak most döbbentek rá.

Ha az ételeik elkészítéséről és fogyasztásáról van szó, az olaszok nagyon szigorúak. A tésztákat al dentére kell főzni, a spagettit pedig nem szabad eltörni, mielőtt beledobnánk a vízbe, a pizzára pedig tilos ketchapot vagy ananászt kérni. Ezeket a szabályokat már annyiszor hangsúlyozták, hogy valószínűleg mindenki megjegyezte, de egy TikTok-videó szerint még mindig nem tudunk mindent arról, hogyan szabad fogyasztani egy bizonyos tésztát, a spagettit. Egy Francees nevű felhasználó megosztott egy videót, amelyben elmagyarázza, hogyan NE fogyasszuk az ikonikus olasz tésztát.

spagetti, carbonara, olasz tészta
Eddig rosszul fogyasztottuk a spagettit
Forrás: Shutterstock

Így fogyaszd a spagettit - A hagyományos olasz módszer

Francees videójában két egyszerű szabályt ismertet: „Szabály 1: Nincs szükséged kanálra. Szabály 2: Nincs szükséged késre sem – a spagettit nem vágjuk el.” A klipben Francees bemutatja, hogyan csavarjuk fel a spagettit egyszerűen, csak egy villával, a tányér aljára támasztva azt, hogy tiszta, tökéletes falatokat kapjunk. Ez a hagyományos olasz módszer nemcsak elegánsabb, de ízletesebb falatokat is ígér, mivel a megfelelő mennyiségű tészta és szósz keveredik egy harapásban.

A videó gyorsan népszerű lett, több ezer megtekintést és hozzászólást generálva, amelyek között sokan döbbenten vették tudomásul, hogy mindeddig „rosszul” fogyasztották kedvenc tésztaételüket. Sokan viszont ragaszkodnak a kanál használatához, különösen a szaftosabb ételek esetén, mert véleményük szerint így „biztonságosabb" fogyasztani, kevesebb az esélye annak, hogy lecsöpögtessék magukat. Az olaszok azonban kitartanak amellett, hogy a helyes technika elsajátításával emiatt nem kell senkinek aggódnia. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.