A Jamie Oliver-receptek egyik titka, hogy megmutatják, hogyan varázsolhatsz a konyhában egyszerű hozzávalókból különleges, tápláló és ízletes fogásokat, ami a szülők számára bizony néha nagy kihívást jelent. Ez az egyszerű, de nagyszerű tészta a család minden tagjának ízleni fog, a titka pedig abban rejlik, hogy rendkívül sokoldalú. Bármilyen hozzávalót beletehetsz, amit éppen találsz a konyhában, ha éppen nincs időd elugrani a boltba.
Egyszerű hozzávalókból könnyen elkészíthető és finom tésztaétel lesz. Jól hangzik, igaz? A Jamie Oliver által megosztott zseniális tipp segítségével bármelyik egyszerű sülttésztából fenséges fogást varázsolhatunk. Ehhez semmi másra nincs szükségünk, csak egy fokhagymás kenyérre, amit a sztárséf egy turmixgép segítségével morzsává aprított. Ez az egyszerű trükk sokat hozzátesz a sült tésztánk ízéhez, ám fontos, hogy ennek az ételnek az elkészítésekor mindenképpen kissé al dentére főzzük a tésztát, így sütés után éppen tökéletes lesz.
Az egyik rajongó, aki elkészítette így írt róla: „Ma elkészítettem a gyerekeknek! Nagy sikere volt! Kicsi csiliport adtam hozzá a pikantériáért, és egy kis cukrot, hogy ellensúlyozzam a paradicsom savanykásságát.” „A kenyérmorzsafeltét remek kiegészítése volt ennek az ízletes ételnek” – írta egy másik hozzászóló.
- Jamie Oliver az útmutatóját azzal kezdi, hogy egy fél vekni boltban vásárolt fokhagymás kenyeret turmixgép segítségével finom zsemlemorzsává aprít.
- Miután félretette a kenyérmorzsát, áttér a szósz elkészítésére. Olívaolajat csorgat a serpenyőbe, majd finomra vágja a két gerezd fokhagymát, és óvatosan megpirítja. Ezután hozzáadja a finomra vágott friss bazsalikom egy részét és a szárított oregánót.
- Amikor a póréhagymát hozzáadja a serpenyő tartalmához, sóval és borssal fűszerezi, és kevergeti, amíg meg nem puhul, ügyelve arra, hogy ne barnuljon meg, szükség esetén pedig a hőfokot is lejjebb állítja.
- Miközben a póréhagyma serceg, a tésztát egy forrásban lévő, sós vízbe dobja, és körülbelül nyolc percig főzi, hogy ne puhuljon meg teljesen. Amikor leönti a tésztát, egy bögrényi főzővizet félretesz.
- Miután a póréhagyma megpuhult, beledobja a felkockázott paradicsom konzervjeit. Annak érdekében, hogy semmit se pazaroljunk el, Jamie azt javasolja, hogy a konzervdobozokat félig töltsük meg vízzel, és ezt is adjuk a lábashoz. Emeljük meg a hőt, amíg a szósz bugyborékolni kezd, majd hagyjuk körülbelül tizenöt percig gyöngyözni, mielőtt a turmixgépbe tennénk.
- Ezután dobjuk bele azt, ami a friss bazsalikomból maradt, és turmixoljuk simára. Amikor selymesen sima lesz, öntsük át egy öntöttvas edénybe, és keverjük hozzá a megfőtt tésztát. Ha túl sűrűnek tűnik, használjuk fel a korábban félretett főzővizet, hogy lazítsunk rajta.
- Következő lépésként szórjuk a fagyasztott spenótkockákat a tálba, és reszeljük rá a parmezánt.
- Végül szórjuk meg a fokhagymás kenyérmorzsával, és süssük addig, amíg aranybarna nem lesz. Ez körülbelül 20 percet fog igénybe venni. Miután kivettük a sütőből, adjunk neki egy-két percet, hogy hűljön, majd frissen fogyasszuk! A póréhagymát és a spenótot könnyedén helyettesíthetjük bármilyen zöldséggel, ami a kezünk ügyében van.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.