Milliók rajonganak ezért az egyszerű uborkasaláta receptért, mutatjuk, hogyan készítsd el

TikTok-trend uborkasaláta recept
Az internet teljesen uborka lázban ég. A spirálra vágott uborkák népszerűsége után most itt az újabb uborkából készült finomság. A Logan uborkasaláta receptjét pedig te is könnyedén elkészítheted otthon.

Akik nincsenek állandóan online valószínűleg még ők is találkoztak a vírus szerűen terjedő uborkasaláta videókkal. A TikTok-ot berobbantó Logan Moffitt, akit most már csak „uborkás fickóként” emlegetnek, különböző uborkás kombinációival hódította meg a közönséget. Néhány videója közel 30 millió megtekintést ért el, és az eredeti receptjének már ezernyi újraalkotása született az alkalmazásban.

uborkasaláta, tiktok recept
Az uborkasaláta, amiért milliók rajonganak.
Forrás: Shutterstock/Rimma Bondarenko

Logan uborkasaláta videója több, mint 15 millió megtekintést ért el

És a TikToker meg is lovagolja hirtelen jött népszerűségét, hiszen azóta is rendszeresen oszt meg új uborkás recepteket, amiért szintén megőrül az internet népe. Bármilyen receptet is készít, Logan mindig egy mára már védjegyévé vált mondattal kezdi a videóit: „Néha csak meg kell enni egy egész uborkát.” A jellegzetességei közé tartozik még egy műanyag tároló és egy mandolin, amivel könnyedén fel lehet szeletelni az uborkát. Az uborka nemcsak frissítő és ízletes, hanem tele van vízzel és alacsony kalóriatartalmú, segíthet hidratálni a testet, és ezáltal energikusabbnak érezheted magad tőle, tehát már csak ezekért a jótékony és pozitív hatásaiért is érdemes minél többet fogyasztanunk belőle. Ha nem csak úgy önmagában fogyasztanád, vagy unod már a klasszikus uborkasalátát, ezzel a recepttel könnyedén új szintre emelheted.

Logan uborkasaláta receptje rendkívül egyszerű 

Helyezd a mandolint egy deli tárolóra, szeletelj fel egy egész uborkát, add hozzá az összes hozzávalót, tedd rá a fedelet, és alaposan rázd össze. Az emberek pedig nem tudnak betelni a videóival és anekdotikus módon említik, hogy ő az, aki miatt az üzletek polcairól elfogynak az uborkák. Érdemes azonban megjegyezni, hogy míg a mandolin gyorsabban felvágja az ételeket, mint egy kés, ennek a módszernek vannak kockázatai, mivel többen is a sürgősségi osztályon kötöttek ki, miután kipróbálták ezt a trendet. Különösen emlékezetes eset, amikor Jackson Dean TikToker levágta az ujját, miközben uborkás videót forgatott. Az eset után Logan arra figyelmeztetett, hogy legyünk nagyon körültekintőek ennek a rendkívül éles eszköznek a használatakor. Szóval ha most próbálod ki először a mandolint, legyél óvatos!

@logagm

Best way to eat an entire cucumber

♬ original sound - Logan

Hozzávalók Logan eredeti uborkasaláta receptjéhez

Logan általában érzésre készíti a receptjeit, de itt vannak a körülbelüli pontos mennyiségek:

1 kígyóuborka

1–2 újhagyma

1 gerezd reszelt fokhagyma

1 evőkanál szójaszósz

1 teáskanál halszósz

1/2–1 teáskanál szezámolaj

1/2 teáskanál cukor

Egy kis csipetnyi MSG

Így készül a TikTok népszerű uborkasalátája

  1. Az első lépés, hogy az uborkákat mandolinnal szeleteljük fel egy negyedliteres ételtároló edény fölött, vagy vékonyan szeleteljük fel egy éles késsel.
  2. Miután felszeleteltük a kígyóuborkát, az összeset helyezzük bele egy nagyjából negyedliteres tárolóedénybe.
  3. A következő lépésben minden szószt és olajat közvetlenül a tárolóedénybe öntjük: szójaszószt, halszószt és szezámolajat.
  4. Ezután adjuk hozzá a cukrot és a MSG-t. Ha még nem főztél MSG-vel (más néven monoszodium-glutamát), tudnod kell, hogy ez egy rendkívül sokoldalú ízesítő, amely rengeteg umami ízt ad az ételeknek. 
  5. Végül adjuk hozzá a reszelt vagy nagyon finomra vágott fokhagymát az újhagymát és szórd rá a szezámmagot is
  6. Miután mindent hozzáadtál a tartályhoz, csak annyit kell tenned, hogy lefeded a tetővel, és alaposan összerázod az összes hozzávalót, amíg minden egyenletesen eloszlik. A fedelet tartsd, miközben rázod, nehogy egy véletlen baleset folytán az egész konyhád beterítse az uborka.
  7. És ennyi! Logan azt mondja, hogy az így elkészült uborkasaláta azonnal fogyasztható. És valóban, minden falat egy igazi ízrobbanás, a kommentelők szerint aki egyszer megkóstolta nem is bírja majd abbahagyni.

Az MSG biztonságával kapcsolatos mítoszok hosszú ideje elterjedtek a nyugati társadalomban, azonban az a mítosz, miszerint ez káros lenne, nagyrészt megdőlt. A világ élelmiszer-szabályozó szervei, mint például az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete, a WHO és az FDA is biztonságos összetevőként ismeri el.

Íme egy korábbi nagyon népszerű TikTok trend, amiből ellesheted, hogy hogyan is készül a spirálra vágott uborkasaláta:

@eatpayylove healthy snack inspo🥒🥗 see full dressing details below! What you need: 5-6 mini seedless cucumbers 2 tbsp soy sauce or coconut aminos 1 tbsp rice vinegar 1 tbsp honey 1 tbsp chili garlic sauce 2 stems of green onion 1 tbsp sesame seeds 1 clove garlic 1 tsp sesame oil 1/2 inch grated ginger (optional) #healthysnacks #healthyfood #healthyrecipes ♬ Say So (Instrumental Version) [Originally Performed by Doja Cat] - Elliot Van Coup

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.