Aki sokféle süteményt készít, annak a brownie biztosan a repertoárjába tartozik, hiszen ez az egyik legkönnyebben elkészíthető édesség, és a csokoládéval teli omlós finomságért szinte mindenki odáig van. De mi az, ami igazán különlegessé teheti a brownie-t? Mindössze egy egyszerű összetevő hozzáadásán múlik.
A brownie, sok más sütivel ellentétben, viszonylag könnyen elkészíthető otthon és nem csak az amerikaiak imádják ezt a tömény csokoládé mennyországot! Bár akad néhány jó dobozos brownie mix is, egyik sem ér fel azzal, amit otthon készítesz.
Ennek az az oka, hogy egy jó brownie recepthez nem kell sok hozzávaló, és a szükséges alapanyagok valószínűleg már megtalálhatók a hűtődben és a kamrádban.
Ráadásul a legtöbb receptet egyetlen tálban el lehet készíteni, és egy adag brownie elkészítése általában nem tart tovább 45 percnél, az első lépéstől kezdve egészen a kész süteményig. Ez azt jelenti, hogy egy adag brownie-t könnyedén összedobhatsz akár a vacsora előtt is, hogy desszertként élvezhesd utána.
Rengeteg módja van annak, hogy feldobd a brownie-dat: adhatsz hozzá magvakat, szezonális gyümölcsöket, megbolondíthatod egy csipetnyi sóval vagy fűszerekkel sőt, alternatív módon, például avokávóval vagy céklával is elkészítheted. A még meleg brownie pedig szinte elképzelhetetlen egy gombóc vaníliafagylalt nélkül. Ez a titkos hozzávaló azonban roppant egyszerű: adj hozzá felaprított csokoládét közvetlenül a brownie-k sütése előtt. Ez egy könnyű hozzávaló, amely ízletes, gazdag brownie-kat eredményez, és a végeredmény pedig olyan isteni finom lesz, hogy garantáltan elájulsz tőle. Vásároljon egy tábla jó minőségű csokoládét. Olyan csokoládét válassz, amit szeretsz, de lehetőleg legyen minimum 60%-os a kakaótartalma, hogy megkapd az étcsokoládé mély, gazdag ízét. Csomagold ki, és tedd egy vágódeszkára. Használj egy nagy séf kés, hogy felaprítsd. Itt nem szükséges a tökéletes vagy egyenletes darabolás, így ne stresszelj a pontos vágás miatt. A felaprított csokoládét keverd bele a tésztába két-három gyors de finom keveréssel, majd folytasd a tészta tepsibe öntésével a sütéshez. A felaprított csokoládé szinte teljesen eltűnik sütés közben.
A csokoládé darabokra vágása vékonyabb részeket hoz létre, amelyek nagyobb felülettel rendelkeznek, mint a csokoládé cseppek, így amikor hő hatásának vannak kitéve, könnyen megolvadnak a brownie-kban.
Ez ízletes kis csokoládészigeteket hoz létre, és rendkívül gazdag brownie-t eredményez, mindezt nem sok extra munkával. Most, hogy már tudod a titkot, próbáld ki te is, hogy legközelebb így készíted a brownie-t!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.