A trükk alapját egy olyan eszköz adja, amelyet a legtöbb ember csak a zöldségek héjának eltávolítására használ: a zöldséghámozó. De tudtad, hogy nemcsak hámozásra, hanem hagymaszeletelésre is tökéletesen alkalmas? Az Instagramon az egyik felhasználó egy videót tett közzé, ahol egy hagymán húzogatják fel-le a hámozót, amivel így szupervékony szeleteket vágnak. Az egyszerű, mégis meglepő módszer sokakat lenyűgözött.
A poszt eddig több mint 301 000 likeot kapott, és az emberek pozitív visszajelzéseket hagytak: „Ez zseniális!” – írta valaki, míg más így szólt hozzá: „Szeretem ezt az ötletet!”. Egy harmadik kommentelő hozzátette: „Dolgozz okosabban, ne keményebben.” Persze akadtak szkeptikusok is, akik szerint egy jó kés használata ugyanolyan gyors lenne. „Ma már senki nem tud egyszerűen egy kést használni?” – tette fel a kérdést egyikük.
Erica Wides séf Instagramon magyarázta el, hogy két fő módszerrel lehet csökkenteni a hagymaszeletelés okozta könnyeket.
„Az első módszer az, hogy éles kést használj. Minél élesebb a kés, annál kevesebbet könnyezel” – mondta a séf. „A másik fontos dolog a megfelelő szeletelési technika: amikor hagymát vágsz, előre és lefelé csúsztatva használd a kést, nem pedig egyenesen lefelé.”
Erica szerint a hagyma sejtsérülésének minimalizálása csökkenti a könnyezést kiváltó anyagok felszabadulását.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.