Mi tesz egy ételt nemcsak jóvá, hanem igazán felejthetetlenné is? A Michelin Guide szerint: „Egy jó étel mély benyomást kell, hogy keltsen. Például egy jól elkészített párolt hal szójaszósszal és zöldhagymával nagyszerű, de amikor egy séf valami különlegeset, például szecsuáni borsot ad hozzá, az még inkább feldobja az ételt. Egy különlegesség, amely felejthetetlenné teszi, amitől igazán nagyszerű lesz.” De mit használnak a sztárszakácsok a saját konyhájukban? A séfek elárulták kedvenc hozzávalóikat, és azt is, hogy miért kedvelik őket annyira.
A szűretlen olívaolaj rendkívül ízgazdaggá varázsolhatja az ételeidet, emellett rendkívül egészséges alapanyag.
Mivel nem esik át a szűrési folyamaton, megőrzi az olaj természetes ízét, illatát és tápanyagait.
Finom, gyümölcsös aromát kölcsönöz a fogásoknak. A legjobb salátákhoz, pácokhoz vagy egyszerűen kenyérrel fogyasztva. Christina Scifo, a Maxwell Chophouse séfje New Yorkban, nap mint nap olívaolajat használ. „Egész nap húst főzök, és három olyan alapanyagom van, amelyek könnyen beszerezhetők: szűretlen, organikus olívaolaj, kóser só és frissen őrölt fekete bors” – mesélte. „Amikor hússal főzök, mindig egyszerűen fűszerezem, hogy a hús minősége igazán kiemelkedhessen.”
A gyömbér egy igazi csodaszer, számos jótékony és gyógyító hatással. Így ha eddig nem használtad, itt az ideje, hogy sűrűbben előkerüljön a sütések, főzések során.
Ahogy Brandon Jew séf például imádja a gyömbért. A San Francisco-i Mister Jiu’s étterem vezetője szerint: „Olyan sokféleképpen használjuk, annyira sokoldalú. Erjesztjük, savanyítjuk, és a gyömbérnek különböző fázisai vannak – amikor fiatalabb, egyfajta íze van, amikor pedig idősebb, másként ízlik. Olyan sok receptben használjuk. Ez egyértelműen az én támaszom. Bár ha csalhatok és hármat mondhatnék, akkor a gyömbért, a zöldhagymát és a szezámmagot említeném.”– mondja. Tehát fűszerezd, ízesítsd vele bátran ételeidet. A gyömbér egy olyan összetevő, ami remekül passzol a sütőtök krémleveshez, de teheted krumplipüréhez, uborkasalátába, vagy pirított tésztához is, hogy csak néhány ötletet említsünk.
Brian So séf, a georgiai Mariettában található Spring étterem vezetője előszeretettel használ citromlevet. „A Spring étteremben szinte mindent citromlével ízesítünk” – mondja. „A citromlevet mindig közvetlenül a tálalás előtt facsarjuk, így friss és üdítő ízt biztosítunk. Az éttermünkben mindent frissen fűszerezünk, kezdve a levesekkel, amit az utolsó pillanatban ízesítünk, egészen addig, hogy egy kis citromlevet adunk a salátákhoz, hogy friss ízt kapjanak. Ez igazán feldobja az ételt, és friss, ragyogóbb ízt ad neki.”
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.