Kevesen vannak, akik télen ne kívánnának meg olykor egy csésze forró teát. Nos, ezt az italt is sokféleképpen el lehet készíteni, mutatjuk, hogy lesz isteni finom a tea.
Az, hogy a tea hogy sikerül, nagyban függ a részletektől. Vannak, amelyek apróságnak tűnnek, de sokat számítanak.
A teafüvet célszerű légmentesen zárható edénybe vagy zacskóba, hűvös és száraz helyre tenni. Tanácsos a filtereket is hat hónapon belül lefőzni és elfogyasztani, mert az idő múltával gyengülnek a tea antioxidáns hatásai.
A legjobb, ha iható forrásvízből készítjük el. A palackozottak közül finom ízűt válasszunk. Kerüljük a csapvizet, vagy előtte szűrjük meg vízszűrő kancsóval, ami megtisztítja a klórtól.
Ha gondot okoz odafigyelni a teavíz hőfokára, használjunk erre a célra gyártott vízforralót, amellyel különböző Celsius fokú vizet készíthetünk attól függően, hogy zöld, fehér vagy fekete teát készítünk. Soha ne melegítsük a vizet a mikróban, inkább rozsdamentes acélból készült vízforralót használjunk.
Ne használjunk fém vagy műanyag kannát, bögrét vagy kanalat. A legjobb, ha többször kiégetett, máztalan agyag- vagy porcelánkannában készítjük el és ugyanilyen csészéből fogyasztjuk. A porcelánt sosem szabad elmosni használat után, csak öblítsük ki tiszta vízzel.
Egyesek szerint valódi szentségtörés, ha ízesítjük a teát. De nem bűn, ha fekete, gyümölcs vagy rooibos teába mézet, barna nádcukrot, narancs-, citromkarikát vagy pár csepp citromlét teszünk. Az erjedési folyamatok miatt csak annyit készítsünk és ízesítsünk, amennyit meg is iszunk. A csészét zárjuk le kistányérral, hogy a hő ne szökjön ki.
A nyugtató, zsírégető zöldtea hatását erősíti, ha étkezések előtt fogyasztunk belőle egy csészével. Így ahelyett, hogy a zsírok lerakódnak, átalakulnak energiává. Nem forrásban lévő, maximum 80 fokos vízzel érdemes elkészíteni, és 3-5 percig áztassuk.
Magas koffeintartalma miatt a reggeli időszakban ajánlott fogyasztani a fekete teát. Ha tejjel szeretnénk inni, akkor előbb a kissé felmelegített tejet tegyük a csészébe, és erre öntsük a forralt vízben, 3-5 percig áztatott teát. Tej helyett tejszínt vagy vajat is tehetünk bele.
Bizonyítottan segít a zsírbontásban, jó elhízás elleni szer, vízhajtó hatása miatt puffadás ellen is jó a matétea. Óvatosan fogyasszuk, ajánlott kikérni az orvos véleményét a krónikus betegségben szenvedők, valamint rendszeres gyógyszerszedők esetében. Elkészítéséhez maximum 85 fokos víz szükséges 15 perces áztatási idővel.
A gyógyteák éhgyomorra szívódnak fel a leggyorsabban, ezért a reggeli órákban javasolják a fogyasztásukat. Különböző betegségekre ható növényeket ne keverjünk össze, és lehetőleg ne ázzon tovább a filter 15-20 percnél.
Nincs benne koffein, így bármikor fogyaszthatjuk a szárított virágokból, gyümölcsökből készült gyümölcsteát. A filterezett változatában több aroma van és kevesebb gyümölcsöt tartalmaz, ezért olcsóbb. Forralt vízben 8-10 percig áztassuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.