5 tipp a tökéletes tojásrántotta elkészítéséhez

Tojásrántotta
Getty Images - Thai Liang Lim
reggeli Rántotta konyhai tippek tojásrántotta
Egy ízletes rántotta a reggelik kihagyhatatlan eleme. Tápláló, finom, állaga kellemes, tippjeinkkel pedig olyan tökéletes lesz a tojásrántotta, mintha csak egy elegáns szállóban fogyasztanád.

Tökéletes választás reggelire egy tojásrántotta, elkészítése pedig a legkönnyebb konyhai feladatok közé tartozik. Ám nagyon nem mindegy, hogyan készítjük, ha viszont néhány apró dolgokra odafigyelünk, az ízélmény minden várakozásunkat felülmúlja. Összeszedtünk 5 tuti tippet a tökéletes tojásrántottához.

tojásrántotta
Tökéletes tojásrántotta – Próbáld ki milyen lesz, ha habverőt használsz!
Forrás: Shutterstock

Így lesz tökéletes a tojásrántotta

1. Habverővel verd fel a tojást, sütés előtt közvetlenül

Sütés előtt közvetlenül verd fel alaposan a tojást, mert így megfelelő mennyiségű légbuborék kerül bele, majd rögtön süsd meg. Minél több légbuborék van a tojásban, annál könnyebb lesz a rántotta.

Villa helyett pedig habverőt használj, mert azzal sokkal habosabb lesz a végeredmény. A különbség ég és föld.

2. Ne tegyél bele tejet!

rántotta
Sokan tejjel csinálják, pedig így kiszárad a rántotta.
Forrás: Shutterstock

Annak reményében, hogy könnyed, krémes állagot kapjanak, sokan tejet öntenek a készülő rántottához, csakhogy ezzel épp kemény és száraz lesz az állaga. Rántotta recepted dobd fel inkább tejföllel, tejszínnel, vagy akár egy kis majonézzel.

3. Közepes lángon ideális a rántotta készítése

rántotta recept
Közepes lángon sütve lesz a rántotta recept a legfinomabb.
Forrás: Shutterstock

Gyakori hiba a rántotta készítése közben, hogy magas lángon sütik, emiatt száraz, égett lesz. Érdemes inkább közepes lángon felmelegített serpenyőbe tenni a tojást, amivel szaftos, könnyed marad, emellett nem is tapad le.

4. Használjunk kisebb serpenyőt

rántotta készítése
Rántotta készítése kisebb serpenyőben az ideális.
Forrás: Shutterstock

Nagy serpenyőn elterül a tojás, így a tojásrántotta könnyen kiszárad. A tökéletes ízélményhez válassz kisebb serpenyőt, így reggelid ideálisan szaftos marad.

Tipp: Ha a sütés vége felé reszelt sajtot teszel a tojásrántottához, mennyei, nyúlós lesz a végeredmény.

5. A kívánt állag elérésénél vedd ki korábban a rántottát

tojásrántotta, gombás tojásrántotta
A tökéletes tojásrántotta titka az időzítésben rejlik.
Forrás: Shutterstock

Trükkös hozzávaló a tojás, mivel akkor is tovább készül, amikor már rég levettük a tűzről. A száraz reggeli kivédésére emiatt már akkor érdemes kivenni a tojásrántottát, amikor kezdi elérni a kívánt állagot.

Különleges tojásrántotta receptek

Azért szuper reggeli a tojásrántotta, mert számos hozzávalóval kombinálható. Kolbászos vagy gombás tojásrántottát mindenki ismeri, de egy jóféle hagymás rántotta szalonnával is remek kezdése a napnak. Fürjtojás, cukkini, gorgonzola, paprika remekül feldobja az ételt, ahogy a spenótos rántotta is sokak kedvence, a lehetőségek tárháza végtelen.

Az alaposan felvert tojás kaliforniai paprikával, snidlinggel és sonkával muffin tepsiben sütve pedig nem csupán ínycsiklandó, de még mutatós is.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.