Amikor a maradék ételeket tároljuk, a legtöbben egyszerűen alufóliába csomagolják, majd a hűtőbe teszik őket. Azonban a szakértők figyelmeztetnek, hogy az alufólia valójában több kárt is okozhat, mint hasznot. A táplálkozási szakértők szerint az alufóliába csomagolt ételmaradék nagyobb eséllyel fertőződhet meg veszélyes baktériumokkal. De akkor mit használjunk helyette?
Dr. Zacharay Cartwight elmondta, hogy az alufólia nem illeszkedik tökéletesen a felületekhez, így nem képes légmentes zárást létrehozni. Ezzel ellentétben a műanya edények, vagy a légmentesen záródó tasakok megakadályozzák, hogy levegő és oxigén érje az ételt. Dr. Zacharay arra figyelmeztet, hogy a maradékok alufóliába csomagolása súlyos ételmérgezés kockázatát rejtheti. Primrose Freestone, a Leicesteri Egyetem klinikai mikrobiológia tanszékének vezető oktatója arra is figyelmeztet, hogy mindig légmentesen záródó tárolókat használjunk a maradékok tárolására az alumíniumfólia helyett. Akik nem tárolják és melegítik újra megfelelően a maradékokat, azok "potenciálisan életveszélyes ételmérgezésnek" vannak kitéve. Emellett hangsúlyozza, hogy a hűtőszekrények tipikus hőmérséklete, amely 3°C és 5°C között mozog, nem elegendő ahhoz, hogy megállítsa minden veszélyes mikroba növekedését, ezért a fagyasztás jobb választás lehet. Emellett a háztartások rengeteg pénzt megtakaríthatnak, ha hatékonyabban rendezik el a hűtőt. A bevásárlás kipakolása fárasztónak tűnhet, és könnyű elfeledkezni arról, hová kerüljenek az ételek a hűtőben. Egy rendezett hűtő azonban segíthet csökkenteni az energiaszámlákat is, mivel hatékonyabban működik. Már a kis változtatások is nagy különbséget jelenthetnek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.