Ahhoz, hogy egy ebéd laktató, egészséges és finom legyen, nem feltétlenül kell órákig a gáztűzhely előtt robotolnod. Az alábbi receptek gyorsan elkészíthetők, segítik a diétádat, ráadásul nagyon finomak.
1. Hámozd meg a hagymát és a fokhagymát, majd vágd apróra.
2. Mosd meg a paprikát és a chilit, töröld szárazra és vágd fel őket. Távolítsd el a paprika magját, és csíkozd fel.
3. A hagymát sóval és köménnyel olívaolajban párold üvegesre, ügyelve arra, hogy ne piruljon meg.
4. Add hozzá a fokhagymát, paprikát és chilit.
5. Keverd hozzá a paradicsompürét és a passzírozott paradicsomot. Kis lángon főzd meg kb. 4-5 percig.
6. Törd fel a tojásokat egy tálban, és öntsd bele a paradicsomszósz egy süllyesztett részébe. Lassú tűzön főzd még kb. 10 percig.
7. Tálald a shakshukát korianderrel és petrezselyemzölddel megszórva. Fogyassz mellé teljes kiőrlésű zsemlét, vagy pitát.
1. Olvaszd meg a vajat egy kis tapadásmentes serpenyőben közepes lángon.
2. Add hozzá a gombát; gyakran kevergetve főzd, amíg megpuhul és enyhén megpirul, kb. 5-7 percig.
3. Add hozzá a fokhagymát; főzd addig – folyamatosan kevergetve, amíg illatos nem lesz (körülbelül 1 percig).
4. Közben egy kis tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, a tárkonyt, a sót és a borsot. Miután a gomba megpuhult, keverd hozzá a tojásos keveréket a serpenyőbe. Kicsit döntsd meg a serpenyőt, hogy a tojás elterüljön a széleken és vékony, egyenletes réteget képezzen.
5. Ezután csökkentve a hőfokot, folytasd a főzést.
6. Ha elkezd pirulni, akkor még kb. 1-2 percig süsd, majd vedd le a tűzről.
7. Ha szeretnéd, szórd meg sajttal és petrezselyemzölddel a tetejét.
1. Vágd a paprikákat negyedekre, távolítsd el a magokat, öblítsd le, majd vágd össze tetszőlegesen apró darabokra.
2. Tisztítsd meg az újhagymát, majd mosd meg és vágd apróra.
3. Tedd bele a csicseriborsót egy szűrőbe, öblítsd le, majd hagyd, hogy lecsöpögjön.
4. Öblítsd le a koriandert, töröld szárazra, szedd le a leveleit, majd vágd finomra.
5. Hevítsd fel a vajat egy serpenyőben. A add hozzá a paprikát, az újhagymát és a bacon szalonna kockákat, majd forgasd össze és párold tovább.
6. Add hozzá a csicseriborsót, a borsót, az alaplevet, a kókusztejet és a citromlevet.
7. Forrald fel, majd kb. 5 percig főzd kis lángon. Keverd hozzá a koriandert, majd ízesítsd sóval és borssal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.