A forralt bor népszerűségének titka az ízek harmóniájában rejlik: a fűszerek – például a szegfűszeg és fahéj –, a narancslé és természetesen a hozzáadott cukor együttesen adják azt az édeskés, fűszeres ízt, amelyet annyira kedvelünk. Gyakran hallani, hogy a cukor tehető felelőssé azért, hogy az alkohol gyorsabban felszívódik, ezért érezzük magunkat hamarabb részegnek.
Bár van igazság abban, hogy a cukor és a magas kalóriatartalom valamelyest befolyásolja az alkohol felszívódását, ez önmagában nem magyarázza meg a forralt bor bódító hatását. A jelenség sokkal inkább az ital hőmérsékletéhez kapcsolódik.
A forralt bor egyik legnagyobb előnye, a melegítő hatása, egyben a „hátránya” is. Mivel forrón fogyasztjuk, serkenti a vérkeringést, ez pedig elősegíti, hogy az alkohol sokkal gyorsabban jusson a véráramba. Hideg italok esetén a szervezetnek több időre van szüksége, hogy az alkoholt felszívja, míg a forró italok ezt a folyamatot jelentősen felgyorsítják. Ezért történik meg, hogy néhány korty forralt bor után már érezhetjük a hatást, míg egy hideg bor esetében ez lassabban következne be. A megoldás nem a forralt bor mellőzése, hanem a mértékletesség. Érdemes lassan kortyolgatni, és odafigyelni a mennyiségre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.