Pezsgőkrémes pohárdesszert: az édes pezsgő és a savanykás erdei gyümölcs tökéletes találkozása

pezsgőkrémes pohárdesszert recept
Fanny magazin archívum -
recept szilveszter pezsgő
A pezsgőkrémes pohárdesszert egy elegáns és frissítő édesség, amely tökéletes választás ünnepi alkalmakra. A könnyed, habos pezsgőkrém és a krémes rétegek kombinációja igazi ínycsiklandó élményt nyújt.

A pezsgőkrémes pohárdesszert egy igazán különleges édesség, ami bármely ünnepi alkalomra tökéletes választás. A frissítő pezsgő és a lágy, habos krém kombinációja eleganciát és könnyed ízélményt hoz az asztalra.

Pezsgőkrémes pohárdesszert tökéletes választás lehet akár éjfél után is
Pezsgőkrémes pohárdesszert tökéletes választás lehet akár éjfél után is 
Forrás: Fanny magazin archívum

Pezsgőkrémes pohárdesszert     

Mivel könnyen elkészíthető és igazán mutatós, nemcsak finom, hanem egy igazi látványosság is lesz az asztalon. Ez a desszert tökéletesen illik szilveszterhez, születésnapokhoz vagy bármilyen különleges eseményhez, amikor valami igazán egyedi édességet szeretnénk kínálni. A pezsgő frissítő íze és a krémes textúra igazán különlegessé teszik minden falatját, így egy valódi ínycsiklandó élményt nyújtanak.

Idő: 30 perc + hűtés
Hozzávalók (4 személyre): 

A kekszhez:

  •  120 g liszt 
  • 80 g zabpehely 
  • 1 tk sütőpor 
  • 120 g vaj vagy margarin 
  • 1 db tojás 
  • 100 g cukor 
  • 1 tk őrölt fahéj 
  • késhegynyi őrölt gyömbér 
    A pezsgőkrémhez:
  • 200 ml édes pezsgő 
  • 2 db tojássárgája
  • 2-3 ek porcukor 
  • 1 tasak vaníliás cukor 
  • 3 db lapzselatin 
    A gyümölcsös réteghez: 
  • 250 g erdei gyümölcs (mirelit)
  • 2 ek porcukor
  • 3 tk vaníliás pudingpor

A kekszhez a lisztet keverjük össze a zabpehellyel és a sütőporral, morzsoljuk el benne a hideg, kis kockákra vágott vajat. Adjuk hozzá a tojást, a cukrot és a fűszereket, gyúrjuk össze, majd formázzunk belőle 12 gombócot. Kissé lapítsuk el a tenyerünkben, és egymástól kellő távolságban helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. A kekszeket 180 fokra előmelegített sütőben süssük meg kb. 12-14 perc alatt, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A krémhez a pezsgőt öntsük habüstbe, adjuk hozzá a tojássárgákat és a kétféle cukrot. Tegyük vízgőz fölé, habverővel verjük fel. Eközben a zselatinlapokat áztassuk 5 percre hideg vízbe. Amikor a pezsgő krémesedni kezd, keverjük bele a zselatinlapokat, hagyjuk feloldódni, majd vegyük le a habüstöt a vízgőzről. Fedjük le folpakkal, és hagyjuk hűlni. A gyümölcsös réteghez a fagyasztott gyümölcsöt (felengedés nélkül) tegyük egy lábosba. Öntsünk hozzá kevés vizet, és pároljuk félpuhára a cukorral. A pudingport keverjük simára egy kevés hideg vízben, csorgassuk a gyümölcshöz, kevergetve sűrítsük be, majd a tűzről lehúzva hagyjuk hűlni. Négy desszertespohár aljába tördeljünk bele 1-1 kekszet. Erre rétegezzük rá a gyümölcs nagyobb részét, majd a pezsgőkrémet. A tetejükre morzsoljunk fél-fél kekszet és kanalazzunk egy kevés gyümölcsöt. Tálalásig tegyük hűtőbe.

Tipp:
A desszerthez fel nem használt kekszek jól záródó dobozban 1 hétig elállnak. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.