Pikáns vendégváró: a rántott savanyú uborka nem fog csalódást okozni - RECEPT

ínyencség nyári étel uborka
Mi lehet jobb nyáron, mint az ízletes és roppanós savanyú uborka? Próbáld ki a rántott verziót, nem fogod megbánni!

Kedveled az egyedi ízvilágú és különleges ételeket? Akkor ezt a rántott savanyú uborka receptet feltétlenül próbáld ki! Kevés hozzávalóból, gyorsan elkészíthető finomsággal lepheted meg családodat, barátaidat.

rántott
Próbáld ki a rántott savanyú uborka receptet, ami egy valódi ínyenc különlegesség a nyárra 
Forrás: Fanny magazin archív

A rántott savanyú uborka mindössze 25 perc alatt elkészül!

Senki sem szeret nyáron sok időt a konyhában tölteni. Ez az étel nemcsak ízletes, hanem egyedisége miatt is különleges választás lehet, akár még a Foci-Eb meccseire is remek harapnivaló lehet!

 

Hozzávalók (4 személyre)

12 db savanyú uborka (6-9 cm-es)

liszt, kb. 4 db tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz

400 ml olaj a sütéshez

1 kis csokor kapor

300 g natúr joghurt

2 gerezd fokhagyma

tetszőleges saláta a tálaláshoz

Elkészítés:

1. A savanyú uborkákat hosszában vágjuk ketté, majd konyhai papírtörlővel alaposan itassuk le róluk a nedvességet.

2. A felezett uborkákat panírozzuk lisztbe, felvert, enyhén megsózott tojásba, zsemlemorzsába, majd ismét tojásba és zsemlemorzsába. Az olajat hevítsük fel egy nagy lábasban, és a közepesen forró olajban süssük az uborkákat aranybarnára. Tálalásig szedjük konyhai papírtörlőre.

3. A kaprot mossuk és szárítsuk meg, szárazzuk le, és aprítsuk finomra. Keverjük össze a joghurttal, a megpucolt, lereszelt fokhagymával és kevés sóval.

4. Tálaljuk a rántott uborkákat a joghurtos mártogatóval és a megmosott salátával.

Tipp: Kovászos uborkából is készíthetünk rántott uborkát.

egy adag kb.: 220 kalória
 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.